Manevre cu muniţie reală la graniţa dintre cele două Corei

Categories La ziPosted on

Manevre cu muniţie reală la graniţa dintre cele două Corei

Coreea de Sud va testa 105 tipuri de arme: rachete antitanc, elicoptere de atac, diferite lansatoare de rachete şi şase avioane militare, în cadrul unor exerciții militare care se vor desfășura, începând de azi, la granița cu Coreea de Nord, relatează Realitatea TV.

Pentru exerciții au fost mobilizaţi aproximativ 800 de militari. Miercuri, armata sud-coreeană a anunţat că va efectua noi manevre militare cu tiruri reale, terestre şi aeriene, la Pocheon, la 20 de kilometri sud de frontiera intercoreeană.
Manevrele navale au început de ieri, în estul peninsulei, în Marea Japoniei, la circa 100 de kilometri sud de frontiera cu Coreea de Nord.

Phenianul a ameninţat cu un adevărat “dezastru”, la anunţarea exerciţiilor navale organizate de armata sud-coreeană luni, în apropierea insulei Yeonpyeong.

China, considerată un aliat tradiţional al Coreii de Nord, a cerut destindere şi dialog, declarând la ONU că “nimeni nu are dreptul de a provoca vărsarea de sânge între cele două popoare din nordul şi sudul peninsulei”.