A început urmărirea penală a consilierului ministrului Borbely

Categories La ziPosted on

A început urmărirea penală a consilierului ministrului Borbely

În dosarul în care ministrul Laszlo Borbely este suspectat de trafic de influenţă a început joi urmărirea penală a  omului de afaceri Ioan Ciocan şi a unui consilier al ministrului Mediului, Szabolcs Szepessy.

Anchetatorii susţin că acesta a intervenit pe lângă Laszlo Borbely pentru atribuirea mai multor contracte ale Administraţiei Naţionale “Apele Române”, firmei patronate de Ioan Ciocan.

Szabolcs Szepessy, acuzat de procurori ca ar fi intermediat traficul de influență, este fiul lui Laszlo Szepessy, actualul consilier al vicepremierului Marko Bela.

Celălalt fiu al lui Laszlo Szepessy, Elod Szepessy a fost şi el consilier la Ministerul Comunicatiilor, în 2008.

Laszlo Szepessy , Marko Bela şi ministrul Mediului Laszlo Borbely au fost acţionari în anul 2000 într-o companie cu activităţi hoteliere.

Un alt nume cercetat în acest dosar este Ioan Ciocan, ginerele unui deputat PSD şi patronul unei firme abonate la contracte cu statul.

Societatea lui Ioan Ciocan a câştigat de curând o licitaţie la Iaşi, cu Direcţia Apelor Prut, iar proiectul valorează nu mai puţin de 10 milioane de euro.

Potrivit procurorilor anticorupţie, firma a câştigat 50 milioane euro numai din contracte semnate cu statul.

O singură licitaţie câştigată cu Administraţia Bazinală de Apă Prut Bârlad i-a adus lui Ioan Ciocan peste 41 de milioane de lei.

Aceeaşi firmă a realizat lucrări pentru reducerea riscului de inundaţii şi în judeţele Neamţ şi Constanţa, contractele depăşind 40 de milioane de lei.