Află totul despre terapia cu biorezonanță

Categories SanatatePosted on

Biorezonanța are utilizări pentru cele mai comune și des întâlnite afecțiuni.

Anumite funcții ale corpului, cum ar fi ritmul cardiac, temperatura pielii și tensiunea arterială,  sunt funcții controlate involuntar de sistemul nervos. Nu te gândești să-ți faci inima să bată mai repede. Se întâmplă doar ca răspuns la mediu, când ești emoționat, entuziasmat sau faci mișcare.

Biorezonanța te poate ajuta să obții mai mult control asupra acestor funcții involuntare, iar terapia cu biorezonanță este utilizată pentru a ajuta la prevenirea sau tratarea unor afecțiuni, precum migrenele, durerile cronice, incontinența și hipertensiunea arterială.

Ideea din spatele terapiei cu biorezonanță este că, valorificând puterea minții tale și devenind conștient de ceea ce se întâmplă în interiorul corpului tău, poți obține mai mult control asupra sănătății tale.

Cum funcționează terapia cu biorezonanță?

În timpul unei ședințe de biorezonanță electrozi și senzori pentru degete îți sunt atașați de piele.

Acești electrozi/senzori trimit semnale către un monitor, care afișează o frecvență, lumini colorate sau o imagine care reprezintă inima și ritmul respirator, tensiunea arterială, temperatura pielii, transpirația sau activitatea musculară.

Când ești stresat, aceste funcții se schimbă. Pulsul se accelerează, mușchii se contractă, tensiunea arterială crește, începi să transpiri și respirația devine mai rapidă. 

Poți vedea aceste răspunsuri la stres pe măsură ce ele apar pe monitor, iar apoi vei vedea ce se schimbă când încerci să le controlezi. 

Ședințele de biorezonanță se fac de obicei în cabinetul unui terapeut, dar există și posibilitatea să fie realizată de către tine la domiciliu.

Un terapeut de biorezonanță te va ajuta să practici exerciții de relaxare, pe care le reglezi astfel încât să-ți poți controla diferite funcții ale corpului. De exemplu, poți folosi o tehnică de relaxare pentru a reduce undele cerebrale care se activează atunci când ai dureri de cap.

Și alte exerciții de relaxare sunt utilizate în terapia cu biorezonanță, inclusiv:

  • Respirația profundă
  • Relaxare progresivă a mușchilor 
  • Imagini ghidate 
  • Meditația Mindfulness.

Pe măsură ce reușești să încetinești ritmul cardiac, să scazi tensiunea arterială și să detensionezi mușchii, vei vedea instantaneu răspunsul pe ecran. În cele din urmă, vei învăța cum să controlezi aceste funcții pe cont propriu, fără echipamentul de biorezonanță.

Tipuri de biorezonanță utilizate

Electromiograma (EMG) 

Aceasta măsoară activitatea musculară și tensiunea. Poate fi folosită pentru dureri de spate, dureri de cap, tulburări de anxietate, reantrenare musculară după leziuni și incontinență.

Termică

Aceasta măsoară temperatura pielii. Poate fi utilizată pentru dureri de cap și boala Raynaud.

Neurofeedback sau electroencefalografie (EEG)

Aceasta măsoară undele cerebrale. Poate fi utilizată pentru tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), epilepsie și alte tulburări convulsive.

Activitatea electrodermală (EDA)

Acesta măsoară transpirația și poate fi folosită pentru durere și anxietate.

Variabilitatea ritmului cardiac (HRA)

Aceasta măsoară ritmul cardiac. Poate fi utilizată pentru anxietate, astm, boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) și bătăi neregulate ale inimii.

O ședință de terapie cu biorezonanță durează aproximativ 60-90 de minute. De obicei, beneficiile biorezonanței se văd în decurs a 10 ședințe sau mai puțin. Unele afecțiuni, cum ar fi hipertensiunea arterială, pot necesita mai multe ședințe pentru a vedea îmbunătățiri.

Utilizări ale biorezonanței

Dureri cronice

Prin identificarea mușchilor contractați și învățarea controlului funcțiilor respective, biorezonanța te poate ajuta la ameliorarea disconfortului cauzat de afecțiuni precum durerea lombară, durerea abdominală, tulburările articulației temporomandibulare (ATM) și fibromialgia. 

Pentru ameliorarea durerii, biorezonanța poate aduce beneficii oamenilor de toate vârstele, de la copii până la oameni în vârstă.

Dureri de cap

Durerile de cap sunt una dintre cele mai bine studiate utilizări ale biorezonanței. Tensiunea musculară și stresul pot declanșa migrene și alte tipuri de dureri de cap și pot agrava simptomele durerii de cap. 

Există dovezi că terapia cu biorezonanță poate relaxa mușchii și ameliora stresul pentru a reduce atât frecvența, cât și severitatea durerilor de cap. Biorezonanța pare a fi deosebit de benefică pentru durerile de cap atunci când este combinată cu medicamente.

Anxietate

Ameliorarea anxietății este una dintre cele mai frecvente utilizări ale biorezonanței. Aceasta îți permite să devii mai conștient de răspunsurile corpului atunci când ești stresat și anxios. Poți învăța să controlezi răspunsurile corpului prin ghidarea cu care te ajută terapeutul sau psihologul.

Incontinența urinară

Terapia cu biorezonanță poate ajuta persoanele care au probleme în a controla nevoia de a folosi toaleta. Biorezonanța poate ajuta femeile să-și întărească mușchii podelei pelvine care controlează golirea vezicii urinare. 

După mai multe ședințe de biorezonanță, femeile cu incontinență își pot reduce nevoia urgentă de a urina și numărul de accidente pe care le au. Spre deosebire de medicamentele utilizate pentru tratarea incontinenței, biorezonanța nu tinde să provoace efecte secundare.

Tensiune arterială crescută

Dovezile privind utilizarea cu beneficii ale biorezonanței pentru hipertensiune arterială au fost mixte. Deși tehnica pare să scadă treptat tensiunea arterială, biorezonanța nu este la fel de eficientă ca medicamentele pentru controlul tensiunii arteriale.

Alte utilizări ale biorezonanței includ:

  • Tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD)
  • Boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC)
  • Tensiune arterială crescută
  • boala Raynaud
  • Astm
  • Constipație
  • Epilepsie
  • Artrita reumatoida

Mulți furnizori de asistență medicală oferă terapie cu biorezonanță, chiar și psihiatri, psihologi și medici generaliști. Aceasta este utilizată ca adjuvant pentru a potența efectele tratamentului primar. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *