Mierea de Manuka: De ce trebuie să o consum zilnic?

Categories SanatatePosted on

Mierea este un dar pentru omenire oferit de milioane si milioane de albine harnice din lumea larga. Acest lichid gros cu gust dulce poate fi folosit pentru diverse lucruri, inclusiv pentru tratarea tusei, pentru prepararea salatelor,prepararea ceară de albine, indulcirea băuturilor, etc.

Beneficiile pentru sănătate oferite de miere sunt nesfârșite. 

Și asta de la mierea obișnuită!Există,de fapt, mai multe tipuri de miere,ai auzit de mierea de Manuka?

Dacă este prima dată când auzi despre asta, relaxează-te, mai sunt și alte câteva persoane ca tine. 

Mierea de Manuka oferă câteva proprietăți fantastice de stimulare a imunității. Alătură-te nouă în timp ce explorăm unele dintre cele mai bune aspecte ale acestei miere.

Miere Manuka

Mierea Manuka este fabricată în principal în Noua Zeelandă și Australia. Produsul este denumit astfel, deoarece albinele care produc această miere polenizează tufa Manuka, care este originară din aceste două țări indepartate.

Cele mai benefice ingrediente din această miere sunt peroxidul de hidrogen și metilglioxal sau MG. În timp ce acesta din urmă este prezent și în mierea obișnuită,dar în cantități mult mai mici. Cu cât este mai mare cantitatea de MG din miere, cu atât sunt mai puternice proprietățile sale antimicrobiene.

Beneficiile mierii de Manuka

Cercetările demonstrează că aplicarea mierii de Manuka pe arsuri sau lacerații reduce inflamația. Este un mod natural și testat de a lupta împotriva infecțiilor. 

Iată o privire rapidă asupra principalelor beneficii pentru sănătate pe care le oferă:

Tratează tusea și raceala

Organizația Mondială a Sănătății recomandă mierea de Manuka pentru tratarea răcelii și a tusei. Se spune că reduce severitatea tusei și ajută la combaterea acesteia mai bine. 

Medicii recomandă să amestecați o lingură de miere cu apă caldă și suc de lămâie și să beți preparatul pentru a vă revenii mai repede din raceala.

Mierdea de Manuka imbunătățește energia

Mierea de Manuka este cunoscută pentru densitatea sa ridicată de nutrienți. Când îl consumi, acționează ca un stimulent energetic. Dacă vă simțiți obosit, această miere ar putea face minuni pentru a vă reveni cat mai repede din starea de oboseala in care ati intrat.

O digestie mai bună daca consumati acest tip de miere

Studiile au arătat că mierea de Manuka reduce balonarea, îmbunătățește digestia și lucrează la obținerea unei sănătăți intestinale mult mai bune. Poate ajuta la probleme digestive, poate face față inflamației și poate trata disconfortul abdominal. Conținutul pre-biotic din miere hrănește bacteriile bune din corpul  nostru.

Alte beneficii ale mierii de Manuka

Deși nu există studii stabilite, cercetările preliminare sugerează că mierea de Manuka ar putea ajuta la prevenirea refluxului acid și chiar la tratamentul cancerului.

In concluzie

În timp ce mierea de Manuka este fabricată în principal în Australia și Noua Zeelandă, este disponibilă în mod obișnuit pe tot globul în magazine/hypermarketuri, precum și in magazinele online. 

Deoarece nu are efecte secundare cunoscute, ar putea fi minunat pentru voi să adăugați miere de Manuka în consumul zilnic pentru a promova o sănătate bună și o piele cat mai strălucitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *