9 remedii casnice pentru ameliorarea sensibilitatii dentare

Categories SanatatePosted on

Daca ai dinti sensibili, aceste remedii la domiciliu pe care ti le propunem astazi te pot ajuta sa ameliorezi disconfortul.

Sensibilitatea dentara este un disconfort foarte frecvent in randul populatiei care tinde sa fie asociat cu consumul de alimente foarte calde sau reci, precum si cu o tehnica agresiva de periaj. Ti se intampla des si vrei sa stii cum sa ameliorezi sensibilitatea dentara? In acest caz, nu incetati sa cititi tot ce va vom spune in continuare.

Cei care sufera de sensibilitate dentara o descriu ca fiind un disconfort ascutit la unul sau mai multi dintre dinti atunci cand efectueaza activitati specifice, cum ar fi periajul, consumul anumitor alimente sau bauturi sau utilizarea anumitor produse de igiena orala.

Acest disconfort se poate datora nu numai acestui lucru, ci si multor alti factori, printre care deteriorarea smaltului dintilor, sensibilitatea dupa tratament sau un anumit tip de leziune, cum ar fi o carie.

Desi nu este ceva serios de cele mai multe ori, este important sa-l mentionezi medicului stomatolog, sa-i urmezi instructiunile si, daca profesionistul il autoriza, sa profiti de oricare dintre urmatoarele remedii propuse de intelepciunea populara pentru ameliorarea sensibilitatii dentare.

1. Bicarbonat de sodiu pentru a ameliora sensibilitatea dentara

Slabirea smaltului dentar provoaca durere constanta si disconfort general. Daca la aceasta adaugam un exces sau deficienta in productia de saliva, este foarte probabil ca sensibilitatea sa progreseze la un alt grad de severitate.

O modalitate de a proteja dintii impotriva acestui efect este sa profitati de proprietatile bicarbonatului de sodiu in timp util.

Cum se utilizeaza?

  • Se dilueaza un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu in putina apa si se face o apa de gura.
  • Poate fi folosit si ca pasta de dinti cu o periuta de dinti.
  • Desigur, nu trebuie folosit in exces deoarece poate avea efecte opuse.

2. Sare

O apa de gura cu sare este o alta solutie buna pentru ameliorarea sensibilitatii dentare. Se considera ca, datorita proprietatilor sale, ar ajuta la ameliorarea durerii si la eliminarea respiratiei urat mirositoare.

Cum sa-l foloseasca?

  • Amesteca o lingurita de sare intr-o jumatate de pahar de apa si face gargara de doua ori pe zi.
  • Unii oameni combina aceasta clatire cu cea anterioara pentru a profita de beneficiile ambelor elemente (bicarbonat si sare).

3. Ulei de scortisoara

Uleiul de scortisoara poate fi o alta optiune pentru a calma durerea dupa consumul de alimente foarte calde sau reci. Proprietati antiinflamatorii si antimicrobiene ii sunt atribuite, in principal.

  • Cum se utilizeaza? Inmuiati o bucata de bumbac in ulei si frecati-o pe dintii raniti dupa masa. Fa-o cu delicatete si blandete.

4. Ulei esential de cuisoare

Cuisoarele contine o substanta cunoscuta sub numele de eugenol , ale carei proprietati antiinflamatorii pot reduce durerea cauzata de aceasta problema dentara. Potrivit credintelor, efectul sau poate dura pana la 30 de minute.

La randul lor, se spune ca mirosul sau intepator si calitatile antibacteriene ajuta la neutralizarea halitozei.

  • Cum se utilizeaza? Aplicati cateva picaturi de ulei esential de cuisoare in zonele cele mai dureroase. Daca nu ai asta, s-ar putea sa te gandesti sa mesteci (cu grija) cateva cuisoare intregi.

5. Ghimbir

Radacina de ghimbir este un alt analgezic si antiinflamator naturale care sunt folosite pentru a controla simptomele diferitelor tipuri de afectiuni, cum ar fi sensibilitatea dentara.

Cum se utilizeaza?

  • Prima alternativa este sa faci gargara de trei ori pe zi cu infuzia ei.
  • De asemenea, puteti da radacina si o aplicati direct pe zona afectata.
  • O alta optiune este aplicarea uleiului esential de ghimbir pe zona sensibila.

6. Ardei Cayenne

Unul dintre motivele pentru care se crede ca ardeiul cayenne amelioreaza durerea este ca pacaleste organismul sa se concentreze asupra sensibilitatii. Se mai spune ca capsaicina ar putea avea un efect antiinflamator semnificativ, care ar ameliora disconfortul. Cu toate acestea, nu exista dovezi stiintifice care sa lege direct sensibilitatea dentara de ardeiul cayenne.

Cum sa-l foloseasca?

  • Dilueaza o cantitate mica de ardei cayenne in apa si foloseste lichidul ca gargara.
  • Repetati utilizarea sa de doua ori pe zi.

7. Perie cu peri moi

Periile dure si miscarile bruste si agresive sunt una dintre cele responsabile pentru deteriorarea sau slabirea stratului care acopera dintii. Tinand cont ca acest lucru ar putea cauza probleme de sensibilitate si chiar infectii, cel mai indicat este sa il schimbi cat mai repede cu unul cu peri mai moi.

De asemenea, la periaj trebuie avut grija pentru a nu provoca leziuni la nivelul dintilor sau gingiilor.

8. Evitati consumul de zaharuri si acizi

Alimentele si bauturile acide sau bogate in zahar sunt cauze potentiale ale eroziunii dentare. Sofurile, sucurile industriale si alimentele acide influenteaza inflamatia si un numar mai mare de episoade de durere si infectie legate de sensibilitatea dentara. Prin urmare, asigurati-va ca mancati sanatos daca doriti sa evitati problemele dentare.

9. Ulei de mustar pentru a ameliora sensibilitatea dintilor

Potrivit medicinei alternative, aplicarea uleiului de mustar pe zonele afectate este o alta modalitate foarte simpla de a oferi o usurare temporara a sensibilitatii usoare dentare.

Cum se utilizeaza?

  • Tamponeaza-ti degetele sau o bucata de bumbac cu produsul si apoi freaca-ti dintii.
  • Aplicati-l de doua ori pe zi.

Daca sensibilitatea dentara este greu de facut fata, durerea este persistenta si constanta, cel mai bine este sa mergi la dentist pentru a determina cauza de baza si a-ti oferi cel mai potrivit tratament. Nu ar fi indicat sa te bazezi doar pe remediile casnice, deoarece acest lucru ar putea impiedica luarea celor mai adecvate masuri pentru a ataca problema radacina.

In cazul in care sensibilitatea este o suparare specifica, tineti cont de remediile pe care le-am mentionat anterior. Alegeti unul si vedeti daca va ajuta intr-o anumita perioada de timp. Evitati combinarea utilizarii mai multor remedii in acelasi timp, deoarece ar putea fi contraproductiva.

In cele din urma, amintiti-va ca trebuie sa imbinati intotdeauna aplicarea de remedii cu obiceiuri bune de viata.