Elena Udrea: Desfiinţarea sectoarelor Capitalei rămâne o prioritate

Categories La zi, trimitere dreaptaPosted on

Elena Udrea: Desfiinţarea sectoarelor Capitalei rămâne o prioritate

Chiar dacă au renunţat pe moment la legea Capitalei, democrat-liberalii asigură că desfiinţarea sectoarelor rămâne o prioritate. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, spune că legea a fost doar amânată, până la adoptarea noii organizări administrativ-teritoriale a României.

Elena Udrea a scris pe blogul său că, după reorganizarea teritorială a României, următoarea prioritate a PDL este legea privind desfiinţarea sectoarelor Capitalei.

“Nu numai că este indicată şi utilă, Legea Capitalei este şi obligatorie. Pentru că va fi nevoie de o lege care să reglementeze în mod practic activitatea administraţiei publice locale de la nivelul Bucureştiului”,a scris ministrul Turismului pe blog.

Elena Udrea a citat și din preşedintele Traian Băsescu şi s-a adresat direct Opoziţiei, vorbind despre avantajele pe care le-ar aduce Legea Capitalei.

“Repet ceea ce spunea şi Preşedintele la referendumul din 22 noiembrie 2009: băieţi, de ce vă e frică nu scăpaţi,  (…). Debirocratizarea, eficientizarea administraţiei, bugetul unic al Bucureştiului şi strategia de dezvoltare unitară a Capitalei se păstrează pe lista noastră de priorităţi” a mai scris Elena Udrea.

Potrivit proiectului PDL, legea Capitalei stabileşte desfiinţarea sectoarelor şi a consiliilor actuale, un singur buget şi servicii publice unitare.