Încep Europenele!

Categories Sport, trimitere dreaptaPosted on

Încep Europenele!

Norvegia și Danemarca sunt, începând din 6 decembrie, gazdele unei noi ediții a Campionatului European de handbal feminin, competiție la care naționala României nu numai că participă, dar se află și pe lista principalelor favorite. Echipa pregătită de antrenorul Radu Voina a câștigat, în urmă cu două luni, Cupa Mondială desfășurată în Danemarca, învingând de două ori Norvegia, campioana olimpică, dar și Rusia, campioana mondială, așa că așteptările specialiștilor sunt întemeiate!

Totuși, misiunea fetelor va fi una extrem de dificilă, pentru că grupa din care fac parte româncele, alături de Spania, Danemarca și Serbia, este una de foc. Primele trei clasate din această grupă numită preliminară merg mai departe, alături de primele trei din grupa din care fac parte Croația, Muntenegru, Rusia și Islanda, formând o grupă principală.

Pe partea cealaltă a tabloului se întrec, în același sistem, echipele din grupa C (Germania, Ucraina, Suedia, Olanda) și D (Norvegia, Ungaria, Franța, Slovenia). Primele două în grupele principale intră în semifinale, iar învingătoarele își dispută, pe 19 decembrie, marea finală.

Până atunci însă, România are de disputat trei jocuri din grupe, la Aarhus, cu Spania (7 decembrie, ora 19.15), Danemarca (9 decembrie, 21.45) și Serbia (11 decembrie, 19.15).