Opoziția a părăsit plenul, boicotând asumarea de către Guvern a Legii Educației

Categories La ziPosted on

Opoziția a părăsit plenul, boicotând asumarea de către Guvern a Legii Educației

UPDATE

După ce  Opoziţia a părăsit sala Parlamentului, cvorumul nu ar mai putea fi întrunit până la jumătate plus unu din numărul celor prezenţi – numărul de voturi necesare includerii asumării Guvernului pe Legea Educaţiei pe ordinea de zi a şedinţei de plen, conform Realitatea TV.

Mircea Duşa, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, a anunţat că grupurile PSD şi PNL se  retrag de la şedinţa de asumare a răspunderii pe Legea Educaţiei.

Liderul deputaţilor liberali, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că Legea Educaţiei nu întruneşte criteriile pentru asumare şi nu s-a respectat procedura la dezbaterea ei în Parlament, relevă Realitatea TV.

Mircea Duşa i-a atras atenţia premierului Emil Boc că, întrucât nu este membru al Parlamentului. nu poate interveni pe procedura din Parlament.

“Colegii de la PSD şi PNl au făcut câteva aprecieri în legătură cu felul în care încercaţi să vă asumaţi răspunderea pe Legea învăţământului, deşi există decizii ale CCR în acest sens şi există şi o sesizare la CCR. Încercaţi ca de fiecare dată să încălcaţi regulamentul în picioare  folosind abuziv forţa majorităţii. Să introduceţi tot felul  de teme pe agenda Parlamentului, pentru că inclusiv această Lege nu este una urgenţă, ci se va aplica cu anul următor de învăţământ. Din aceste considerente noi nu vom participa la şedinţele acestea forţate ale dumneavoastră”, a anunţat Mircea Duşa.