Ordonanța referitoare la cauciucurile de iarnă, discutată la Guvern peste două săptămâni

Categories La ziPosted on

Ordonanța referitoare la cauciucurile de iarnă, discutată la Guvern peste două săptămâni

Proiectul de ordonanță privind obligativitatea echipării autoturismelor și camioanelor cu cauciucuri de iarnă, în perioada 1 noiembrie-31 martie, va fi discutat în ședință de Guvern peste cel mult două săptămâni, a anunțat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, relatează Antena 3.

“Mă interesează siguranţa cetăţeanului în trafic. Cei care sunt pregătiţi pentru iarnă nu trebuie să fie victimele celor nepregătiţi. Noi, la Ministerul Transporturilor, avem multe costuri când trebuie să deblocăm un drum blocat de maşinile care nu s-au pregătit pentru iarnă şi, personal, cred că este o măsură bună”, a declarat Boagiu.

Proiectul prevede că şoferii de autoturisme şi camioane vor fi obligaţi să utilizeze anvelopele de iarnă în perioada 1 noiembrie-31 martie. Cei care nu se vor conforma riscă amenzi cuprinse între 2.500 lei şi 4.000 de lei, la care se adaugă şi cheltuielile cu deblocarea drumului.
Aceste sancţiuni vor fi aplicate şi pentru șoferii ale căror mașini nu au montate pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, în perioadele în care şoselele sunt acoperite cu gheaţă sau polei.