Prețurile brazilor de Crăciun, pe județe

Categories La ziPosted on

Prețurile brazilor de Crăciun, pe județe

În toate oraşele din ţară se comercializează brazi de Crăciun, atât în supermarket-uri, cât şi la ocoalele silvice şi în pieţe, iar unele firme chiar închiriază brazii sau acceptă plata în rate a acestora.

La Alba Iulia, cei mai ieftini pomi de iarnă sunt cei scoşi la vânzare de Direcţia Silvică Alba, având preţuri între 27 şi 50 de lei pentru un brad şi 15 şi 30 de lei pentru un molid, în timp ce preţurile practicate de comercianţii privaţi sunt aproape duble.

Prahovenii
pot achiziţiona brazi de Crăciun din pieţe, supermarket-uri, dar şi de la Direcţia Silvică sau societatea care aparţine Consiliului Local Ploieşti şi care are pepinieră proprie. Preţurile variază între 30 şi 300 de lei, iar cele mai avantajoase oferte sunt cele ale supermarket-urilor.

În pieţele din Ploieşti, un brad de câteva zeci de centimetri costă 30 de lei, însă preţurile pot ajunge până la 300 de lei pentru brazii argintii, cu o înălţime de doi metri şi jumătate.

La Botoşani şi Suceava preţurile brazilor pornesc de la 20 de lei, în timp ce la Iaşi cel mai ieftin brad este 30 de lei, cel mai scump ajunge la 500 de lei, iar oferta este bogată.

La Vaslui, însă, brazii sunt puţini, iar preţurile pornesc de la 50 de lei.

În pieţele din Constanţa se vând atât brazi de import, cât şi brazi autohtoni, preţul acestora variind între 70 şi 250 de lei.

La Călăraşi, brazii româneşti costă între 60 şi 120 de lei, preţuri similare fiind şi în Giurgiu, în timp ce la Slobozia brazii autohtoni au cele mai mici preţuri.

La Craiova, unde pieţele sunt pline de brazi româneşti, preţurile acestora variază între 50 şi 500 de lei.

La Drobeta Turnu Severin brazii sunt mai ieftini, costând de la 40 la 450 de lei, însă nu sunt clienţi.

Oamenii preferă brazii artificiali, cumpăraţi din hipermaket, cu preţuri de la 16 lei.