ANI: Preşedintele CJ Timiş, contracte pentru firma familiei sale

Categories La ziPosted on

ANI: Preşedintele CJ Timiş, contracte pentru firma familiei sale

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, se află in conflict de interese.

Ostaficiuc este acuzat că a încredintat un contract unei firme la care sunt acţionari fiica, sotia şi ginerele său.

De asemenea, ANI îl acuză că ar fi concesionat un teren aceleiași firme în care sunt implicaţi membri ai familiei sale.

ANI a cerut începerea demersurilor pentru anularea contractelor în cauză. Potrivit agenţiei, fapta constituie temei pentru eliberarea din funcţie şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani.

Inspectorii agenţiei au constatat că soţia acestuia, Lucia Valentina Ostaficiuc, precum şi fiica lor, Diana Ornella Andreescu, fostă Ostaficiuc, deţin o firmă, Ornella Design SRL, care “a avut relaţii contractuale” cu Muzeul de Artă Timişoara, instituţie publică aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Timiş, începând din 13 octombrie 2010.

Tot la acea dată, s-a încheiat, pe o perioadă nelimitată, un contract de furnizare “având ca obiect servicii de tipărire pe baza comenzilor ferme ale autorităţii contractante”.

“Domnul Ostaficiuc Constantin a aprobat, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, raportul 252/27.06.2008, întocmit de Comisia de evaluare şi selecţie oferte, privind ?desfăşurarea negocierii directe pentru concesionarea unei parcele din perimetrul Parcului Tehnologic şi Industrial Timişoara, organizată în data de 24.06.2008?, pentru încheierea unui contract de concesiune, şi, respectiv, semnarea Contractului de concesiune 8641/01.07.2008, pentru exploatarea unei parcele de teren în suprafaţă de 816 metri pătraţi situată în Parcul Tehnologic şi Industrial Timişoara, pe o durată de concesiune de 49 de ani, la valoarea unei redevenţe de 4,2 euro/metru pătrat/an + TVA, între Consiliul Judeţean Timiş şi SC Ornella Design SRL”, se precizează într-un comunicat dat publicității joi de ANI.