EFORIE: Festival de Publicitate şi Târg Turistic, în cadrul unui proiect româno – bulgaro – moldovenesc!

Categories EconomicPosted on

Primăria Eforie, în parteneriat cu Primăria Satului Negrea, raionul Hinceşti, din Republica Moldova şi ONG-ul „EUREKA”, din Bulgaria, a organizat, în perioada 21 – 23 iunie 2013, în Eforie – Nord şi Eforie – Sud, FESTIVALUL DE PUBLICITATE ÎN TURISM, din cadrul Proiectului ” „Tradiţie, Originalitate, Unicitate şi Bogăţie, pentru realizarea unei Strategii Inovatoare, în vederea dezvoltării turismului în regiunea Mării Negre – TOURIST”, finanţat de către Uniunea Europeană, prin “Programul Operaţional Comun de Cooperare în Bazinul Mării Negre, 2007-2013”. Acest proiect are ca obiectiv iniţierea unui parteneriat strategic, pentru susţinerea dezvoltării economice durabile, în Bazinul Mării Negre, prin valorificarea, într-o manieră integrată, a potenţialului turistic al regiunii.

 

Marketing, promovare, comunicare: sinonime pentru „SUCCES”, (şi) în turism!

 

Prezentul eveniment s-a adresat agenţiilor de publicitate, agenţiilor de turism, organizaţiilor din turism, facilităţilor de cazare, de distracţie, restaurantelor, instituţiilor şi autorităţilor publice, cu competenţe în sectorul turistic.
Manifestarea, desfăşurată la Complexul Turistic „Felix”, din Eforie – Nord, a avut o durată de trei zile, cu următoarele teme pe agendă: Dezvoltarea marketingului în turism; Promovarea, în sectorul turistic. Importanţă şi modalitaăţi de promovare, exemple de succes; Expoziţie de modele de broşuri, cataloage de turism, spoturi de promovare; Promovare prin spectacol de tradiţii folclorice; Relaţii Publice şi Comunicare – elemente cheie pentru promovarea turismului.

 

Cooperarea transfrotalieră şi regională, un „atu” pentru depăşirea ecartului negativ faţă de concurenţă!

Toate aceste activităţi au în vedere creşterea cooperării între actorii – cheie, din sectorul turistic, pentru depăşirea decalajelor economice, prin intermediul unui cadru strategic, dezvoltarea comună şi promovarea produselor turistice, ca şi creşterea interesului turiştilor, pentru produsele din această zonă.

 

Târgul de Turism încheie, ca o demonstraţie practică, manifestarea de la Eforie

Ca o continuare a atingerii obiectivelor proiectului, în perioada 3 -5 iulie a.c., va avea loc, în Eforie, Târgul de Turism şi Conferinţa de Lansare a Strategiei Comune, elaborată în cadrul proiectului. Programul este următorul:
03.07.2013, ora 17.00 – Conferinţa de lansare a Strategiei Comune, pentru Dezvoltarea Turismului, în zonele vizate de proiect (locaţie: Sala de Conferinţe a Hotelului “Felix”, din Eforie – Nord; 04.07, între orele 17.00-21.00 – Târg de Turism (locaţie: Eforie – Sud); 05.07, în intervalul orar 10.00-14.00 – Târg de Turism (locaţie: Eforie – Nord).