Parlament: Un angajat al TVR s-a aruncat de la balcon

Categories La ziPosted on

Parlament: Un angajat al TVR s-a aruncat de la balcon

UPDATE 2

Electricianul de la TVR care s-a aruncat de la balconul Parlamentului, Adrian Sobaru, are doi copii, unul dintre ei autist. Băiatul bolnav merge de patru ori pe lună la psiholog, dar tratamentul este scump. Bărbatul cheltuieşte pe tratamente cea mai mare parte a salariului de 2.500 de lei.

Din salariul lui trăieşte întreaga familie, pentru că soţia electricianului este casnică. Colegii de la serviciu spun despre el că este jovial şi foarte respectuos. Sobaru nici nu ar fi trebuit să se afle joi la Parlament, el a cerut să meargă în locul unui coleg.

“Regretăm cu toţii, atât conducerea, cât şi toată lumea din TVR. E un incident nefericit, vom face tot ce putem ca să sprijin şi familia”, a declarat Andi Lăzescu, directorul TVR.

Potrivit Primăriei Sectorului 2, alocaţia de handicap a copilului şi indemnizaţia de însoţitor a electricianului, ce însumează peste 630 de lei, au fost plătite la timp.

Colegii lui spun însă că familia avea greutăţi financiare, iar Adrian Sobaru făcuse un împrumut de nevoi personale.

UPDATE 1

„Eu eram în apropierea locului unde a căzut. L-am auzit strigând: <<Am copil de şapte ani, nu mai am cu cel să-l întreţin>>. Omul a ajuns, este clar, la limita răbdării. M-am uitat în direcţia lui câteva secunde. Nu am ştiut că se va arunca. L-am văzut cum s-a prăbuşit pe o bancă de acolo”,  a povestit deputatul Mugurel Surupăceanu.

Conform parlamentarilor, bărbatul are doi copii, dintre care unul cu handicap, căruia i-a fost retrasă indemnizaţia.

Un bărbat angajat ca electrician la TVR  s-a aruncat de la unul dintre balcoanele Parlamentului, informează Realitatea TV.

Parlamentarii şi deputaţii s-au strâns în jurul omului care s-a rănit grav. Printre aceştia se află Mircea Geoană, premierul Emil Boc şi Ioan Botiş.

Bărbatului i s-a acordat primul ajutor. Echipe ale ambulanţei şi ale ISU au ajuns la faţa locului. “Omul este conştient, iar semnele vitale sunt bune. El va fi transportat la spital”, a declarat Anca Onofrei, purtător de cuvânt al ISU.

Parlamentarii au spus că acesta era un cetăţean obişnuit. Din primele informaţii, se pare că omul ar fi strigat “Pentru tine, Boc”, în timp ce s-a aruncat. De asemenea, bărbatul avea scris pe tricou “Ne-aţi ucis viitorul!”.

Un alt angajat al Televiziunii Române s-a spânzurat luna trecută în subsolul clădirii TVR.  Bărbatul avea 45 de ani, lucra la serviciul tehnic şi avea multe datorii.