Peste 15.000 de tigarete de contrabanda, confiscate in Constanta

Categories EvenimentePosted on

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au descoperit in portbagajul unui autoturism, condus de un cetatean roman in municipiul Constanta, 15.700 de tigarete de provenienta magazin duty-free, care erau transportate fara a fi indeplinite conditiile legale.
In data de 10.08.2013, in jurul orei 18.30, politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Constanta au oprit pentru control, in municipiul Constanta, un autoturism marca Ford Focus, condus de cetateanul roman B.A.R., in varsta de 25 ani.
In portbagajul autoturismului au fost gasite ascunse, in trei saci de plastic de culoare neagra, 15.700 de tigarete de provenienta magazin duty-free, pentru care conducatorul auto, domiciliat in municipiul Constanta, nu a putut prezenta documente de provenienta.
Politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii tigaretele, evaluate la 7.850 lei, iar autoturismul in valoare de aproximativ 44.400 lei a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.
Barbatul este cercetat penal pentru savarsirea infractiunilor de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia si detinere de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializare pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 tigarete.