Piatra Neamţ: Polițistul-șef Şoric își parca mașina în curtea interlopului Mararu

Categories La ziPosted on

Piatra Neamţ: Polițistul-șef Şoric își parca mașina în curtea interlopului Mararu

Șoric, acuzat de mai mulți polițiști că le lua apărarea interlopilor

Şefii din Ministerul Administraţiei şi Internelor se întâlnesc luni pentru a finaliza raportul în cazul IPJ Neamţ. Aurelian Şoric, şeful Inspectoratului şi interlopul Gheorghiţă Mararu nu erau, se pare, doar vecini, aşa cum susţine comisarul-şef, ci şi prieteni, conform Antena 3.

Cotidianul “Jurnalul Naţional” publică în ediţia sa de luni fotografii care demonstrează că Şoric obişnuia să-şi lase maşina în curtea lui Gheorghiţă Mararu. După uciderea interlopului, Şoric a declarat de mai multe ori că nu a avut prea multe tangenţe cu Mararu.

Reclamat de comandantul Poliției Roznov

Pe de altă parte, polițistul Şoric este acuzat de mai mulţi subalterni că a făcut presiuni asupra lor pentru a nu leza interesele fraţilor Gheorghe şi Bogdan Mararu.

Constantin Nechita, comandantul Poliţiei Roznov, a trimis în 2009 mai multe sesizări prin care îl acuza pe Şoric că i-a divulgat identitatea de ofiţer implicat în anchetarea faptelor comise de clanul Mararu.

“La solicitarea lui Mararu Gheorghe, inspectorul-şef Şoric V. Aurelian a acceptat şi dispus prin exercitarea funcţiei sale acte şi dispoziţii abuzive împotriva mea, în scopul satisfacerii dorinţei de răzbunare a interlopului Mararu Gheorghe, pentru activitatea desfăşurată de mine anterior”, susţinea Constantin Nechita, potrivit “Jurnalul Naţional”.