Stima de sine este esentiala pentru a ne recunoaste calitatile si a ne cunoaste limitele. Prin urmare, este important sa aveti grija de ea si sa o intariti zilnic. Aceste fraze va vor ajuta in acest proces.
Trebuie sa recunoastem: uneori ne lasam stima de sine in buzunarele altora. Aceasta trasatura psihologica isi are radacinile in copilarie si in toate acele experiente anterioare care au determinat o parte din personalitatea noastra. Prin urmare, este important sa incercam sa le recunoastem.
A nu avea o buna stima de sine ne poate face sa uitam ce meritam si ce meritam si sa ne lasam fericirea in mainile altuia. Desi relatiile interumane sunt importante, adevarul este ca dragostea de sine trebuie lucrata zilnic pentru a depasi provocarile vietii. Iata 3 fraze care pot ajuta la accelerarea procesului.
3 fraze care te vor ajuta sa-ti recuperezi stima de sine
Trebuie sa intelegem ca, cand vine vorba de stima de sine, este indicat sa o construim si sa o intarim zilnic. Trebuie sa investim in ea constant, fara a o neglija vreodata . Nu este o chestiune de egoism, ci de a aprecia cat de mult meritam.
Pentru a realiza acest lucru si pentru a sti unde ne sunt limitele, este important sa fim priceputi, intelepti si intuitivi. Procedand astfel, va fi mai usor sa identificam acele situatii care contravin a ceea ce ne dorim si suntem. Frazele pe care le prezentam in lista urmatoare va vor ajuta sa va amintiti unde este nordul vostru si cine sunteti cu adevarat. Nu ezitati sa le repetati zilnic.
1. „A-mi permite ceea ce merit nu este egoist, inseamna a-mi proteja iubirea de sine”
Ceva care este curios in zilele noastre este expresia ciufulita „trebuie sa te iubesti mai mult, pentru ca altfel nu te va respecta nimeni”. Uneori, in sfarsit facem pasul si incepem sa cautam putin mai mult pentru noi insine. Totusi, ceva se intampla: ceilalti observa schimbarea.
Astfel, s-ar putea sa-i intalnim pe cei care spun ca nu mai suntem la fel si ca am devenit egoisti. Dar, trebuie sa intelegem ca de la iubirea de sine la egoism exista o intreaga scara de grade si o persoana matura si echilibrata nu o depaseste, ci mai degraba o cunoaste si o controleaza.
Acea apreciere pentru sine, pe care uneori o neglijam indelung, este un aspect vazut prost in societate. A spune la un moment dat „nu, nu vreau sa te intalnesc pentru ca trebuie sa-mi petrec dupa-amiaza singura, plimbandu-ma si gandindu-ma la lucrurile mele” poate fi ciudat pentru multi.
S-ar putea chiar sa fii numit nepoliticos sau lipsit de respect. Cu toate acestea, sa- ti permiti ceea ce meriti si ai nevoie la un moment dat nu va fi niciodata egoist. Ba mai mult, cine o intelege in acest fel nu va fi un prieten bun. Cele mai bune prietenii sunt cele capabile sa empatizeze cu noi, sa ne inteleaga si sa ne respecte deciziile.
2. „Trebuie sa stabilesc limite pentru a-mi proteja demnitatea, identitatea si esenta mea personala pretioasa”
Sunt cei care umbla prin lume fara sa aiba o bariera de protectie, un filtru si un zid impotriva a ceea ce doare, incalca si dezintegreaza stima de sine. Astfel, ei dau loc la tot ceea ce viata si destinul vor sa ofere, atat de bine, cat si de rau. Deci, ce s-ar intampla daca am deveni putin mai selectivi?
Daca decidem sa fim mai intelepti si sa pastram doar binele? A face acest lucru nu va fi nici un act de egoism. De fapt, poate fi un pas fabulos catre o sanatate mentala si emotionala optima, alimentand direct echilibrul tau fizic. Nu ezitati sa plasati bariere si sarma ghimpata celor care nu sunt aliniati cu scopul dvs. de viata.
3. „Stima mea de sine are un pret foarte mare si nu accepta reduceri”
Dragostea de sine este mai mult decat un sentiment de autoprotectie. Nu este vorba doar despre a sti sa punem o limita intre ceea ce este al meu si ceea ce este al tau, ci despre a ne proteja viata ca pe o piatra pretioasa. Tratandu-ne unul pe altul cu dragoste si recunoscand valoarea noastra, dam demnitatii noastre importanta pe care o merita.
Este acceptarea acelei esente inviolabile si distinctive care formeaza cine suntem. De asemenea, este legat de modul in care ne percepem pe noi insine si de puterea care este in noi. Acest lucru ne permite sa infruntam dificultati, sa realizam ceea ce visam si sa cream o realitate conform personalitatii noastre.
Nu este usor sa obtii toate acestea. De asemenea, trebuie sa intelegem ca iubirea de sine este mereu in continua crestere. Uneori devine slab, bolnav sau luat de la noi. Alteori, uitam sa-l hranim. Si este ca aceasta dimensiune are nevoie de prospetime, stiri, cunostinte noi, prietenii noi, perspective si experiente.
Intelege, asadar, ca iubirea ta de sine are un pret foarte mare. Nu-l oferi si nu trage pe nimeni responsabil pentru ceea ce i se intampla, este al tau si te ajuta sa le oferi si altora acelasi lucru pe care ti-l oferi tie: respect, afectiune, armonie si o convietuire inteleapta.