Poneii din parcul comunei Mihail Kogălniceanu sunt „sufletul” copiilor din zonă

Categories Timpul LiberPosted on

Cei patru ponei din parcul aflat în centrul localităţii constănţene Mihail Kogălniceanu s-au adaptat perfect noului domiciliu şi sunt, deja, atracţia principală a celor care vin, cu treburi, în centrul administrativ comunal, dar mai ales a copiilor din zonă, care au ocazia nu numai să se joace cu simpaticii căluţi, dar pot să ia şi primele lecţii de echitaţie!

Reamintim că, în această iarnă, Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, din judeţul Constanţa, la iniţiativa primarului Ancuţa Belu (PNL), a adus patru ponei, de la Complexul Muzeal Ştiinţe ale Naturii CMSN) Constanţa, ce vor popula parcul din centrul localităţii.

“Aveam un spaţiu supraaglomerat de ponei. Îi foloseam la programul de echitaţie, dar ne ridică foarte mult costurile. Ca să le optimizăm, am dat patru ponei Primăriei Mihail Kogălniceanu, să-i întreţină şi să facă acelaşi lucru pe care simpaticele mini – cabaline îl făceau şi aici: să-i bucure pe copii. Le doresc puştilor din comună şi din zonele învecinate să se bucure de ei”, declara, la momentul predării animăluţelor, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, dr. Adrian Bâlbă.
“Ce să facem, poneii s-au înmulţit. Noi cheltuim lunar, doar pentru unul singur, până la 100 de euro, doar pe mâncare”, completa doctorul Bâlbă.

Aşa cum spuneam, micuţii căluţi se află la Kogălniceanu încă din această iarnă. Şi vor rămâne în custodia administraţiei locale atâta timp cât aceasta îi doreşte!

Toţi poneii, atât cei aflaţi la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, cât şi cei adoptaţi de către Primăria din Mihail Kogălniceanu, sunt primiţi în dar. Aşadar, conducerea CMSN s-a ghidat după învăţătura: “Dar din dar se face (loc în) Rai!”…
Unul dintre căluţi, de exemplu, a fost donat chiar de către… fostul director al CMSNC, Adrian Mihai Mănăstireanu.