Ponta s-a întâlnit cu şeful Pentagonului, la baza militară Mihail Kogălniceanu din Constanţa

Categories PoliticaPosted on

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, la baza militară Mihail Kogălniceanu din Constanţa, a anunţat Guvernul, care a postat pe site şi scurte imagini de la întrevederea oficială.

Ponta a declarat anterior că mesajul Guvernului transmis către oficialul american va fi că România îşi îndeplineşte îndatoririle, fiind un aliat serios şi important al SUA şi un factor de stabilitate în regiune.

Secretarul american al Apărării a sosit, joi, în Portul Constanţa, fiind întâmpinat de ministrul Apărării, Mircea Duşă, cu care a avut discuţii la bordul navei de protocol a Statului Major al Forţelor Navale „Mureşul”.

Şeful Pentagonului a precizat că a discutat cu Duşa inclusiv despre situaţia din Ucraina, amintind că preşedintele Obama a anunţat, în această săptămână, că va cere Congresului să aloce un miliard de dolari pentru a îmbunătăţi capacitatea SUA şi a forţelor aliate din Europa, inclusiv pentru exerciţii şi pregătire.

Hagel a susţinut că România este un partener de încredere al SUA şi că preşedintele Barack Obama apreciază foarte mult sprijinul şi prietenia României.

Sursa: Mediafax