Costești, Argeș: “Regele” țiganilor fura curent pentru “Palatul de aramă”

Categories La ziPosted on

Costești, Argeș: “Regele” țiganilor fura curent pentru “Palatul de aramă”

Autoproclamatul rege internaţional al romilor Dănuţ Stănescu, din oraşul Costeşti, județul Argeş, s-a ales cu un dosar penal pentru furt de energie electrică, în urma unei acţiuni organizate joi dimineaţa de către CEZ, poliţia Costeşti şi DPIR la locuinţa lui.

Echipele de control au efectuat verificări la 11 locuinţe din oraşul Costeşti şi comunele Stolnici şi Lunca Corbului. În urma controlului, reprezentanţii CEZ au constatat că mai multe locuinţe erau racordate ilegal la reţeaua de distribuţie a energiei electrice, folosind instalaţii improvizate.

În afară de Stănescu, au mai fost depistate încă alte șapte persoane care furau energie electrică.

La Palatul de Aramă, aşa cum i se spune locuinţei lui Stănescu din Costeşti, contorul electric era blocat încă din 2010. Anchetatorii l-au ridicat pentru verificări şi continuarea cercetărilor.

“S-a constatat că aveau contorul electric blocat, drept pentru care s-a întocmit  dosar penal pentru sustragere de curent electric şi se fac cercetări pentru a se stabili dacă furtul a fost comis cu bună ştiinţă sau contorul era defect”, a declarat comisarul şef Gheorghe Ciolan, şeful Poliţiei Costeşti.