USL va depune o moţiune de cenzură în urma angajării răspunderii Guvernului pentru Codul Muncii

Categories La ziPosted on

USL va depune o moţiune de cenzură în urma angajării răspunderii Guvernului pentru Codul Muncii

UPDATE

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a anunţat luni că grupurile parlamentare ale USL vor depune moţiune de cenzură în urma angajării răspunderii Guvernului pe Codul Muncii.

“USL, grupurile sale parlamentare, vor depune moţiunea de cenzură în urma deciziei Guvernului de a-şi angaja răspunderea pe Codul Muncii. E o moţiune la care deja lucrăm”, a spus Crin Antonescu.

După ce Guvernul a anunțat că-şi va angaja răspunderea pe Codul Muncii, în replică, PNL şi PSD au precizat luni că lucrează la textul unei moţiuni de cenzură, dar şi la o alternativă la Codul Muncii elaborat de Guvern.

PSD şi PNL vor semna luni un protocol de colaborare cu cele cinci confederaţii sindicale şi cu cele patru patronate. Semnatarii intenționează să găsească o alterativă la Codul Muncii – pentru care Guvernul a anunţat că-şi va angaja răspunderea în faţa Parlamentului.

După ce premierul Emil Boc va merge în faţa Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea, USL pva depune moţiune de cenzură pentru a impune demiterea Guvernului Boc.

Victor Ponta, preşedintele PSD şi copreşedinte al USL a declarat că ar mai avea nevoie de 20 de voturi pentru depunerea moţiunii.