Proiectul „Cetăţeanul”

Categories PoliticaPosted on

Ieri, clasele a VII-a de la Şcoala Gimnazială nr. 12 „B.P. Haşdeu” au desfăşurat o activitate civică de prezentare a proiectului „Cetăţeanul”, în faţa cadrelor didactice şi a părinţilor, invitaţi de seamă la eveniment fiind deputatul Gheorghe Dragomir şi directorul „Ceronav”, Ovidiu Cupşa.

Proiectul a constat în selectarea a două probleme ale comunităţii locale (Casele vechi din Piaţa Ovidiu şi Poluarea lacului Siutghiol), analizarea acestora, precum şi propunerea de soluţii pentru atragerea atenţiei autorităţilor locale.

Organizaţi în patru echipe, elevii au trebuit să analizeze problema, să propună soluţii adecvate, alegând-o pe cea viabilă şi să prezinte un plan de acţiune. Echipele au creat şi un panou reprezentativ specific problemei de care s-au ocupat şi şi-au susţinut punctele de vedere în faţa invitaţilor.

În partea a doua a activităţii a avut loc o dezbatere, participanţii fiind „asaltaţi” cu întrebări din partea micuţilor. Evenimentul a fost un succes din două motive: elevii au arătat că le pasă de ce se întâmplă în jurul lor, deci trebuie să fim optimişti în ceea ce priveşte potenţialul generaţiei viitoare şi invitaţii au apreciat implicarea acestora, au răspuns cu generozitate tuturor întrebărilor şi i-au asigurat pe cei prezenţi că mesajul civic transmis nu va rămâne fără ecou.