RĂZBOI în toată regula, cu hoţii de combustibil: Zeci de tone de combustibil confiscat, utilaje de furt din conducte, urmăriri ca-n filme şi focuri de armă! ÎN CAZ ESTE IMPLICAT EX-DEPUTATUL PSD GABRIEL BIVOLARU, arestat astăzi!

Categories EvenimentePosted on

În zilele de sâmbătă şi duminică (3-4 august a.c)., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a fost executată o acţiune pe linia prevenirii sustragerilor de produse petroliere, la care au participat 80 de jandarmi, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Constanţa, Grupării de Jandarmi Mobile (GJM) Constanţa, efective ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa şi ale CONPET S.A., deţinătoarea conductelor de transport combustibili lichizi.

SE PARE CĂ ÎN FRUNTEA REŢELELOR DE FURT DIN CONDUCTE SE AFLA NIMENI ALTUL DECÂT FOSTUL DEPUTAT PSD GABRIEL BIVOLARU, ARESTAT, DIN NOU, ÎN ACEASTĂ DIMINEAŢĂ!

În cadrul acestei acţiuni, s-au desfăşurat mai multe descinderi, în câteva localităţi din Judeţul Constanţa.
Astfel, la Năvodari, au fost depistate şase persoane şi trei autotrenuri, marca „MAN”, una dintre acestea fiind încărcată cu 27 tone de ţiţei! Două persoane au fost conduse pentru audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
Într-o locaţie ce face legătura între DN 22C cu satul Nisipari (comuna Castelu), a fost depistată o persoană suspectă şi mai multe bunuri, printre acestea numărându-se: un furtun din cauciuc, de culoare neagră, în lungime aproximativă de 1,5 , cu diametrul de 5-7 cm, având la ambele capete mufe metalice, una cu filet la exterior iar cealaltă cu filet la interior; un robinet metalic, de trecere, de culoare albastră, cu rozetă de culoare roşie, de 1 ţol şi ¼; un furtun din cauciuc, de culoare neagră, în lungime aproximativă de 25 cm, la ambele capete cu mufe metalice, cu filet şi un manometru tip tub de oxigen; saci de culoare neagră, din rafie, cu miros specific de petrol; două telefoane, marca Nokia, unul de culoare gri cu negru şi celălalt de culoare neagră; o tijă metalică, tip sondă, lungă de aproximativ 1,70 m şi cu diametrul de aproximativ 1 cm, prevăzută la un capăt cu vidia sudat, iar la celălalt capăt cu mâner metalic, având grosime de aproximativ 2 cm, în lungime de aproximativ 25 cm, sudat în poziţie perpendiculară, pe tijă; două bidoane metalice cu capacitate de 20 litri ce conţineau ulei ars (unul cu aproximativ 5 litri iar celălalt cu aproximativ 2 litri);
În apropiere de co0muna Cumpăna, în zona Autostrăzii A4, în urma decopertării conductelor de transport produse petroliere, au fost descoperite două instalaţii.
La o adâncime de aproximativ 1,5 m, s-a descoperit o instalaţie artizanală, constând într-o „şarnieră”, care avea montată o reducţie şi un robinet, de doi ţoli, cu canea. Aceasta se prelungea cu o ţeavă metalică, cu diametrul exterior de 5 cm, iar orificiul din conductă, prin care se extrăgea ţiţei, fiind de 20 mm. Instalaţia a fost dezafectată, prin aplicarea unui cep de lemn şi a unuzi petic metalic sudat.
Pe o altă conductă, s-a descoperit o instalaţie artizanală, constând într-o „şarnieră”, care avea montată o reducţie şi un robinet, de doi ţoli, cu canea, care se prelungea cu o ţeavă metalică, cu diametrul exterior de 5 cm, orificiul din conductă prin care se extrăgea ţiţei fiind de 20 mm. Instalaţia aceasta a fost dezafectată şi ea, prin aplicarea unui cep de lemn şi a unui petic metalic sudat.
Ambele ţevi intrau într-o conductă de azbociment, cu diametrul de 120 cm, printr-o spărtură de 40×40 cm. Nu s-au înregistrat pierderi de ţiţei şi nu a fost poluat solul.

Din alte locaţii, aflate în oraşul Constanţa, au mai fost ridicate şase autovehicule, respectiv: un autoturism „Mercedes” – Break , o autoutilitară marca „Iveco”, cu nouă rezervoare a cîte o tonă (!!), un autoturism „Opel Omega”, un „Renault Espace”, care prezenta un rezervor de o tonă!, un „Ford Mondeo” şi o „Dacia 1300”.

 

Urmărire ca-n filme, focuri de armă, baraje rutiere şi, în final,… dispariţia suspectului!

 

De asemenea, au fost luate măsuri de blocare a unor posibile trasee de retragere, ale unor autovehicule, în care s-ar afla şi unele persoane suspecte de furturi de combustibil, de pe raza judeţului Constanţa. A fost identificat, în trafic, un autoturism, marca „BMW”, suspect. S-a încercat blocarea acestuia, şoferul nu a oprit, moment în care jandarmii au executat somaţia legală. Conducătorul auto nu s-a suspus, a demarat, avariind uşor aripa stânga-faţă a autospecialei. Autoturismul suspect a fost urmărit pe itinerarul str. Avram Iancu – str. Bucureşti – Bd. I.C. Brătianu – DN 22C – Poarta Albă. La ieşirea din localitatea Poarta Albă, s-a luat măsura de blocării sensului de mers, către localitatea Murfatlar, precum şi somarea acestuia. S-a executat foc asupra autoturismului, cu un număr de opt cartuşe, vizând zona radiatorului şi a pneurilor faţă. Autoturismul nu a oprit, a întors şi s-a deplasat către localitatea Poarta Albă, zonă în care s-a pierdut contactul vizual cu acesta. Între localităţile Murfatlar şi Nisipari, un alt echipaj de jandarmi a executat semnale de oprire luminoase şi acustice. Autoturismul marca „BMW” a redus viteza de deplasare, dar nu a respectat semnalele de oprire. Pentru acest lucru a fost executat un foc de avertisment în plan vertical, dar autoturismul şi-a continuat deplasarea către localitatea Murfatlar. A depăşit barajul organizat de efectivele de jandarmi, moment în care subofiţerul a executat două focuri de armă înspre autoturism, vizând zona pneurilor. Mai târziu, autovehiculul a fost găsit abandonat în apropierea comunei Lanurile şi prezenta portiera din partea dreaptă faţă avariată şi urme de glonţ pe bara de protecţie din faţă, în partea dreaptă a acesteia, iar stopul din partea stângă-spate era spart.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.