Robert De Niro dat in judecata pentru discriminare

Categories MondenPosted on

Robert De Niro s-a suparat in instanta in timpul procesului initiat de fostul sau angajat, care l-a acuzat pe actor de discriminare de gen la locul de munca. Graham Chase Robinson i-a dat in judecata pe De Niro si compania sa, Canal Productions, in iulie 2021. Plangerea ei initiala a solicitat despagubiri de 12 milioane USD (peste 16,5 milioane USD) pentru suferinta emotionala grava si vatamare reputationala, potrivit numeroaselor rapoarte.

Procesul a fost intentat dupa ce Robinson, fostul vicepresedinte pentru productie si finante al Canalului, a fost dat in judecata de De Niro si companie in 2019 pentru presupus abuz de carduri de credit ale companiei si furt de timp.

De Niro, in varsta de 80 de ani, a luat tribuna luni ca prim martor in procesul de la New York. Jurnalistii prezenti in sala de judecata au spus ca De Niro parea „morocanos” si au negat toate acuzatiile impotriva lui. La un moment dat, De Niro a vorbit pe loc si a insistat ca afirmatiile lui Robinson sunt „prostii”.

In dosarul sau, Robinson a acuzat-o pe De Niro ca i-a facut „comentarii vulgare, inadecvate si legate de gen” in timpul angajarii sale. De asemenea, ea a sustinut ca a fost platita prost, suprasolicitata si pusa sa faca sarcini de gen, cum ar fi spalatorie, in ciuda faptului ca se afla intr-o pozitie executiva. Robinson a sustinut ca De Niro i-a strigat adesea numele si a facut remarci generalizate si sexiste despre femei.

Robinson a mai sustinut ca iubita lui De Niro, Tiffany Chen, a impins-o sa renunte sa lucreze pentru castigatorul Oscar, deoarece era geloasa pe relatia lor profesionala. Desi echipa juridica a lui Robinson a sustinut ca ea a fost o angajata dedicata si exceptionala, De Niro a batjocorit sugestia in timpul marturiei sale.

Cand a fost intrebat daca a simtit ca este o angajata constiincioasa, De Niro a raspuns: „Nu dupa tot ce trec acum”.

S-a raportat ca De Niro a ridicat vocea de doua ori in timpul marturiei sale – si a fost rugat de judecator sa vorbeasca mai incet si mai incet.

Prima instanta in care temperamentul lui De Niro a inceput sa fie aparent in apararea lui Chen, cu care De Niro a spus ca ia deciziile de afaceri. Pe parcursul sedintei de luni, juriului i s-au aratat e-mailuri de la Chen catre De Niro, in care ea se plangea aparent de Robinson. The Hollywood Reporter a spus ca intr-un e-mail, Chen s-a referit la Robinson si ar fi scris: „Aceasta b—h trebuie sa fie pusa in locul ei de rege”.

O corespondenta ulterioara dintre Chen si De Niro a sustinut ca Chen era suspicios fata de Robinson si a simtit ca are o forma de „intimitate imaginara” cu actorul. De Niro nu a negat acest lucru si a marturisit ca Chen „s-ar putea sa fi avut dreptate” sa fie suspicios.

Avocatii lui Robinson au sustinut ca ea nu a fost niciodata interesata romantic de De Niro.

De Niro a parut, de asemenea, sa devina iritabil in timp ce discuta despre un incident in care Robinson l-a adus pe actor la spital in 2017. Dupa ce a cazut pe o scari, De Niro a spus ca „si-a crapat spatele” in jurul orei 1 sau 2 dimineata, apoi l-a sunat pe Robinson sa adu-l la spital aproximativ trei ore mai tarziu.

Avocatii lui Robinson au folosit incidentul ca un exemplu al tipului de sarcini pe care ea ar fi fost obligata sa le faca pentru De Niro, adesea dincolo de orele de lucru.

„I-am cerut sa faca orice in limitele ratiunii – in limitele muncii ei”, a spus De Niro, potrivit Deadline.

Aceste sarcini, a spus De Niro, includ in mod regulat intretinerea programului, aranjamentele de calatorie si cumpararea de cadouri pentru cei dragi lui De Niro.

„Nu e ca si cum i-as spune sa iasa si sa razuie podelele, sa moleze podele”, a spus De Niro.

Robinson a fost angajata de De Niro din 2008 pana in 2019. Salariul ei anual in functia de VP la Canal Productions a fost de aproximativ 300.000 USD (aproximativ 416.500 USD).

Robinson a sustinut ca De Niro a refuzat sa ofere o referinta pentru angajator dupa ce si-a parasit postul de la Canal Productions.

In procesul De Niro si Canal Productions impotriva Robinson, compania sustine ca a perceput un volum mare de cheltuieli personale pe cardul ei de companie si a transferat cinci milioane de Delta SkyMiles in propriul cont. Procesul mai sustine ca Robinson a urmarit „ore uimitoare de emisiuni TV” in timp ce era la serviciu.

Inainte de a primi rolul de VP, Robinson a fost asistent al lui De Niro. El a marturisit ca, in ciuda schimbarii titlului – despre care a spus ca era „insistenta” sa primeasca – responsabilitatile ei de asistent nu s-au schimbat, doar titlul postului.

Procesul este de asteptat sa dureze doua saptamani.