Şomerii rămân fără indemnizaţie dacă refuză orice loc de muncă propus

Categories La ziPosted on

Şomerii rămân fără indemnizaţie dacă refuză orice loc de muncă propus

Şomerii nu vor mai primi indemnizaţie, din 2011, dacă refuză un loc de muncă, indiferent de distanţa faţă de localitatea de domiciliu în care se află postul ofertat, informează Realitatea TV.

Ei nu vor mai primi banii de la stat nici dacă vor refuza să participe la programe de formare profesională. Măsurile sunt cuprinse într-o ordonanţă de urgenţă aprobată de Guvern.
În prezent, şomerilor nu li se mai plăteşte indemnizaţia dacă refuză un loc de muncă situat la cel mult 50 de kilometri de casă.

“Nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj persoanele care, la data solicitării dreptului, refuză un loc de muncă potrivit pregătirii sau nivelului studiilor sau refuză participarea la servicii pentru stimularea ocupării şi de formare profesională oferite de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă”, se arată în ordonanţă.

Din 2011, indemnizaţia de şomaj va reprezenta 75% din valoarea indicatorului social de referinţă, de 500 lei, şi nu va mai fi raportată la salariul minim pe economie, majorat la 670 lei.