Un irakian, presupusul autor al atentatului terorist de la Stockholm

Categories La ziPosted on

Un irakian, presupusul autor al atentatului terorist de la Stockholm

Taimour Abdulwahab al-Abdaly (29 de ani) a fost identificat drept posibilul autor al atentatului terorist care a avut loc sâmbătă seara, în Suedia, și s-a soldat cu un mort și doi răniți, informează Realitatea TV.

Al-Abdaly era suedez de origine irakiană, și a locuit o vreme în Anglia. Scotland Yard a întreprins o percheziţie pe o proprietate din Bedfordshire. Polițiștii au precizat că nimeni nu a fost arestat şi nu au fost descoperite materiale periculoase la proprietatea percheziţionată. Căutările urmează să fie reluate mai târziu.

Mai multe ziare, site-uri suedeze, precum şi un forum islamist au afirmat că Abdaly, suedez de origine irakiană, este autorul atentatului. Se crede că el s-a aruncat în aer, după ce a încercat să detoneze o maşină – capcană pe o stradă aglomerată.

Din ancheta poliţiei a rezultat că maşina – capcană a explodat mai devreme decât era planificat. Proprietarul acesteia, considerat suspectul principal, a murit când a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa. Potrivit unor informaţii neconfirmate încă de autorităţi, atentatorul ar fi avut şase bombe, dar numai una a explodat.

Abdaly s-a prezentat drept musulman pe site-ul de anunţuri matrimoniale Muslima. El a precizat că a absolvit facultatea de fizioterapie a Universităţii Bedfordshire.