Jeffrey Franks: Preţul energiei electrice şi gazelor nu va creşte pentru populaţie până în 2013

Categories La ziPosted on

Jeffrey Franks: Preţul energiei electrice şi gazelor nu va creşte pentru populaţie până în 2013

Românii nu vor plăti mai mult pentru gazele naturale și energia electrică până în 2013, a anunțat reprezentantul FMI Jeffrey Franks, citat de Realitatea TV.

Liberalizarea prețurilor la energia electrică și gaze va avea loc până în 2015, însă consumatorii casnici vor beneficia de programe de protecţie, potrivit lui Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România. Scumipirile îi vor afecta pe consumatorii non casnici

“Avem un acord că vom începe ajustări pentru jucătorii non casnici la nivel de electricitate şi gaze. În 2011, gospodăriile nu vor suferi ajustări, vor fi mai încolo pentru non casnici, vor fi graduale. Până în 2013 pentru non casnici, pâna în 2015 pentru gospodării. Chiar şi atunci vor exista programe de protecţie. Pentru 2011 va fi o scumpire către non-casnici. E o mişcare care e obiectivă şi transparentă. E la nivelul companiei, impactul către indicele de consum e limitat. Aceste companii exportă indirect, sunt subvenţii pentru aceste economii. E necesar potrivit legislaţiei europene”, a declarat Jeffrey Franks.