Dan Diaconescu nu vrea să fie membru al Partidului Poporului

Categories La ziPosted on

Dan Diaconescu nu vrea să fie membru al Partidului Poporului

Dan Diaconescu nu este membru al propriei formaţiuni politice, iar dezvăluirea a fost făcută chiar de către el, marți, la Realitatea TV. Diaconescu susţine că nu va candida pentru nicio funcţie de parlamentar, însă asigură că are în plan o candidatură la Preşedinţie.

“Figurez deja în titulatura partidului şi mi s-ar fi părut să fie prea multe într-un singur partid. Am spus-o de la început. Nu sunt un om politic, sunt un jurnalist care încearcă să salveze ceva în ţara asta, ce mai poate fi salvat. (…) Subliniez şi prin asta că nu vreau niciun fel de funcţii, nu vreau să fiu parlamentar. Mi s-a tot spus că aş fi făcut acest partid ca să scap de nu ştiu ce procese penale. Deci nu caut imunitate. Demonstrez prin asta că nu sunt şi nu voi fi membru al acestui partid şi nici al altui partid. Eu creez un vehicul prin care să aduc la putere elitele ţării, oameni mult ai deştepţi decât mine! Vreau să fiu un vehicul, noi, partidul nostru, pentru a aduce la putere cu masele largi pe cei care pot să conducă această ţară fără să fure din banii ţării”, a spus Dan Diaconescu marţi seara.

Totodată, Diaconescu a vorbit şi despre mişcările recente de pe scena politică. Dacă înregistrarea Partidului Poporului Dan Diaconescu a durat mai bine de un an, cea a Mişcării Populare, spune el, “s-a rezolvat foarte repede”.

“La Mişcarea Populară s-a rezolvat foarte repede situaţia ei, la fel ca UNPR. La noi a durat un an şi trei luni, iar asta spune multe. Cred că de asta ne-au şi blocat, pentru ca ei să aibă timp să facă Mişcarea Populară, care poate fi uşor confundată la titulatură cu partidul nostru”, spune Diaconescu.

Mai mult, Diaconescu susţine că nu va candida pentru nicio funcţie de parlamentar, însă asigură că are în plan o candidatură la Preşedinţie.

“Voi candida doar la nişte funcţii în care să fie poporul direct convins să mă voteze. În niciun caz la Parlament, sigur la Preşedinţie. Voi candida susţinut de acest partid”, încheie Diaconescu.

Din documentele depuse la Tribunalul Bucureşti pentru înregistrarea formaţiunii Dan Diaconescu partidul Poporului reiese că preşedintele partidului este Simona Alice Man.

Numele jurnalistului nu apare nici măcar la capitolul “membri fondatori”.

Acolo figurează fratele patronului OTV, Mario Diaconescu, alături de alte trei persoane.

În 2010, când Dan Diaconescu a încercat să-şi înregistreze prima dată partidul la Tribunal, preşedinte era, în acte, fratele lui, Mario.