Ministrul Educaţiei: Examenul de bacalaureat trebuie modificat

Categories La ziPosted on

Ministrul Educaţiei: Examenul de bacalaureat trebuie modificat

Rezultatatul înregistrat la sesiunea specială de bacalaureat arată, o dată în plus, că examenul nu este pliat pe filierele absolvenţilor de liceu, motiv pentru care se impune o modificare a tipului de Bacalaureat, a precizat sâmbătă ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop.

“Dacă nu se va întâmpla acest lucru, vom asista la încă trei-patru generaţii de copii care vor avea astfel de rezultate. Subiectele pentru examenul de bacalaureat erau finalizate când am preluat eu mandatul. Durează cam șase luni elaborarea acestor subiecte”, a declarat Pop, relevă Realitatea TV.

Promovabilitate la sesiunea specială de bacalaureat, organizată pentru absolvenții de liceu participanți la loturile naționale lărgite care se pregătesc pentru Olimpiadele și Concursurile Internaționale, după soluţionarea contestaţiilor, este de 35%, au anunțat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, din totalul candidaţilor înscrişi la sesiunea specială de bacalaureat, respectiv 880, s-au prezentat la examen 877.