Petrolul de pe Terra va fi epuizat total până în 2041

Categories La ziPosted on

Petrolul de pe Terra va fi epuizat total până în 2041

Rezervele de petrol ale planetei se vor epuiza complet în aproximativ 31 de ani, conform unui studiu realizat la Universitatea din California, SUA, relevă Antena 3.

Cele 1.332 de mii de miliarde de barili de petrol brut care există pe planetă ar urma sa fie epuizate în 2041, întrucât consumul mondial este de 85,22 de milioane de barili pe zi şi continuă să crească anual cu 1,3%.

Studiul a încercat să estimeze momentul în care vor exista energii regenerabile suficiente pentru a înlocui total hidrocarburile. Pentru aceasta, cercetătorii au comparat preţurile acţiunilor a 25 de companii petroliere cotate pe pieţele bursiere americană, australiană şi europeană cu cele ale celor 44 de companii din sectorul energiilor reconversibile.

Din comparaţie, cercetătorii au descoperit că valoarea bursieră a companiilor petroliere este mult mai mare decât cea a companiilor energiilor alternative.

Studiul evidențiază că investitorii consideră că petrolul va continua să fie folosit în viitorul apropiat şi că va depăşi sectorul energiilor regenerabile.

Folosirea actualelor tipuri de autovehicule va fi o problemă timp de un secol

Astfel, cercetătorii au calculat că în anul 2141, la 100 de ani după epuizarea petrolului, va exista o ofertă suficientă de energii reconversibile.

În concluzie, utilizarea vehiculelor va constitui o problemă timp de un secol. Două treimi din petrolul brut este transformat actualmente în benzină sau motorină pentru autovehicule.

Conform unui scenariu mai optimist, rezervele mondiale de petrol ar urma să se epuizeze în 2054.