Cererea lui Dan Fătuloiu de demitere a șefului Poliției Române a ajuns la premier

Categories La ziPosted on

Cererea lui Dan Fătuloiu de demitere a șefului Poliției Române a ajuns la premier

Corpul de control al Ministerului Administraţiei şi Internelor se va deplasa miercuri în județul Neamţ pentru cercetări

Secretarul de stat în ministerul de Interne, Dan Fătuloiu, a cerut legat de cazul asasinatului de la Piatra Neamţ demiterea şefului Inspectoratului General al Poliţiei, chestorul principal Petre Tobă, conform cotidianului “Gandul”.

“I-am cerut ministrului de Interne demiterea şefului Poliţiei. Ştiu că urmează să aibă loc o discuţie între domnul ministru Traian Igaş şi Tobă. Eu i-am spus ministrului că, dacă nu îl demite, eu îmi dau demisia”, a declarat Fătuloiu.

Secretarul de stat a mai spus că miza acestei cereri este legată de “reforma Poliţiei şi cheltuirea banului public”.

Potrivit procedurilor legale, propunerea de demitere a şefului Poliţiei, lansată de secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu, trebuie să fie aprobată de ministrul de Interne, Traian Igaş . Apoi, eventuala propunere a ministrului ar trebui înaintată către premierul Emil Boc, care are dreptul de a numi sau destitui şeful Poliţiei.

Aurelian Şoric, șeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, i-a  luat apărarea marţi interlopului Gheorghe Mararu, care a fost împușcat mortal duminică, relevă Realitatea TV.

Șoric spune că unii procurori mai dau bani şi nu mai sunt interlopi, precizând că este legal să dai bani cu camătă.

“Mararu, de ce este atât de interlop? Că dădea bani şi lua camătă? Sunt procurori care dau bani. Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Gheorghe Mararu, Dumnezeu să-l ierte, locuia în vecinătatea mea. Era o familie normală, avea două fete superbe, îmi pare rău pentru cele întâmplate”, a spus Şoric.

Aurelian Şoric şi Gheorghe Mararu au avut legături de-a lungul anilor. Când s-a mutat la Piatra Neamţ, şeful IPJ a locuit într-o casă cumpărată ulterior de Mararu. După ce s-a împrumutat la bancă pentru a-şi construi casă, Şoric a aflat că este vecin cu acelaşi Mararu.

Scandalul din Piatra Neamţ a început luni, după ce Dan Fătuloiu, secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor,  a  propus  schimbarea din funcţie a lui Șoric.  Decizia secretarului de stat de la MAI a fost luată după ce Gheorghe Mararu a fost împuşcat duminică, ziua în amiaza mare, într-o cafenea din oraş.

Şeful IPJ Neamţ a fost susţinut marți de colegii săi de breaslă. Aproximativ 1.300 de angajaţi ai IJP Timiş au ieşit în faţa sediului instituţiei, ameninţând că-şi vor da demisia dacă Şoric va fi eliberat din funcţie.

Corpul de control al Ministerului Administraţiei şi Internelor se va deplasa miercuri la Neamţ pentru cercetări.

Duminică după-amiază, recidivistul Cristian Chilat  a intrat într-o cafenea din centrul oraşului Piatra Neamţ şi i-a împușcat pe fraţii Marar. Gheorghe a murit pe loc, iar celălalt frate a fost rănit.