Bucureşti: Un consilier juridic din Primăria Generală, arestat pentru trafic de influenţă

Categories La ziPosted on

Bucureşti: Un consilier juridic din Primăria Generală, arestat pentru trafic de influenţă

Consilierul juridic din Primăria Capitalei Rareş Constantin Neagu a fost arestat pentru 29 de zile pentru trafic de influenţă în cazul retrocedării unui imobil din Bucureşti, informează Realitatea TV.

Curtea de Apel Bucureşti a decis menţinerea în arest a celuilalt inculpat din dosar, Gabi Paraschiv, referent la firma de construcţii Apolodor SRL. Instanţa a judecat  recursul formulat de procurorii DNA şi de Gabi Paraschiv împotriva sentinţei din 9 noiembrie a Tribunalului Bucureşti, care a decis arestarea lui Paraschiv şi cercetarea în stare de libertate a lui Neagu.

Procurorii DNA au dispus, pe 8 noiembrie, reţinerea pentru 24 de ore a lui Gabi Paraschiv, referent la SC Apolodor SRL, acuzat de trafic de influenţă, şi a lui Rareş Constantin Neagu, acuzat de complicitate la trafic de influenţă.

În ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, procurorii arată că, în intervalul octombrie – noiembrie 2010, Gabi Paraschiv a pretins unei persoane, care a devenit ulterior denunţătoare în dosar, să îi vândă un imobil situat în Bucureşti la un preţ subevaluat (diferenţa “câştigată” de Paraschiv fiind de 20.000 euro) şi să cedeze unei terţe persoane drepturile succesorale şi litigioase pe care denunţătoarea le avea asupra unui alt imobil din Bucureşti.

Potrivit procurorilor, Paraschiv a promis, în schimb, că va interveni pe lângă membrii Comisiei pentru analiză a notificărilor formulate în temeiul Legii nr. 10/2001 din cadrul Primăriei Capitalei pentru a obţine, în favoarea denunţătoarei, emiterea, de către primarul general, a dispoziţiei de retrocedare în natură a unui imobil situat într-o zonă centrală.

În acest context, uzând de calitatea sa de consilier juridic în cadrul Primăriei Capitalei, Rareş Constantin Neagu a intermediat intervenţia lui Gabi Paraschiv pe lângă persoanele cu atribuţii de decizie din cadrul Primăriei Capitalei, urmând să primească în schimb, de la acesta, 10.000 de euro.