Şpagă la Primăria Constanţa!

Categories EvenimentePosted on

 

Prin rechizitoriul emis în data de 05 septembrie 2013, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au dispus trimiterea in judecată a inculpatului Lupu Cătălin, funcţionar public în cadrul Serviciului de Impozite si Taxe din cadrul Primăriei Constanta, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Din probatoriul administrat a rezultat că la sfârşitul lunii iulie 2013 acesta a pretins în trei rânduri suma de 5600 de EURO pentru a-si trafica influenţa pe lângă şeful unui serviciu din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, în vederea eliberării unui număr de 3 autorizaţii pentru funcţionarea unor tarabe de legume-fructe.

La data de 02.09.2013, inculpatul a fost prins în flagrant în timp ce restituia suma de 700 de EURO, din totalul de 1600 de EURO primiţi în mai multe tranşe de la denunţător.

Totodată ţinând seama de calitatea unor alte persoane posibil implicate in activitatea ilicită, a fost sesizat pe cale separată, prin disjungere, DNA Serviciul Teritorial Constanţa, pentru cercetarea activităţii unui funcţionar public cu atribuţiuni de conducere, care a fost implicat în eliberarea autorizaţiilor în cauză şi a unui posibil favorizator al acestuia.