Sugiuk și gingirlie la târgul de antichităţi din Eforie Sud

Categories SocialPosted on

Printre alte multe atracţii şi distracţii, care nu ne vor lăsa să ne plângem de plictiseală în perioada acestei mini-vacanţe, de 1 Mai şi Paşte, nu pe unul din locurile din urmă (datorită virtuţilor demonstrate în anii trecuţi) se situează Târgul „ANTICA”, organizat în Parcul Central din Eforie-Sud (vis-a vis de Primăria oraşului). Ajuns la cea de-a zecea ediţie, acest Târg al Colecţionarilor şi Iubitorilor de Antichităţi, se desfăşoară de două ori pe an (primăvara şi toamna), în aceeaşi locaţie, cu sprijinul Primăriei Eforie, personal a primarului Ovidiu Brăiloiu.

Ca la fiecare ediţie, de până acum, organizatorii facilitează expozanţilor-negustori obţinerea unei cazări decente, atât din punctul de vedere al condiţiilor, cât şi al… preţului. Acelaşi lucru şi pentru servirea mesei.
Cafeaua „turcească, la nisip”, „gingirlie”, „rahatul turcesc” şi „sugiuk”-ul, ca şi alte delicatese şi „delicateţuri” dobrogene, balcanico-levantino-orientale, dar şi specific „dâmboviţene”, vor fi la nasul participanţilor, ne asigură aceiaşi iniţiatori şi organizatori, în frunte cu veşnic „nepotolitul” (termenul de „neobosit” nu-i place, pentru că de ostenit, osteneşte şi el, ca tot omul, dar de lăsat, nu se dă lăsat, adecătelea: nu se „delasă” nicicum!) antreprenor de evenimente cultural-artistice, cu grad ridicat de originalitate, „Gigi” (vine de la Gheorghe, nu de la… Becali!) Haleţ şi colaboratoarea sa, în Nume(re)le Domnului”, Milena Farcaş.