O delicioasa tarta cu capsuni proaspete si un strop de piper rosu pentru a condimenta atmosfera. Un desert special pentru toti cei care isi sarbatoresc ziua de nume.
Ingrediente:
Pentru blat
90g de unt
80g de zahar
1/2 lingurita de piper rosu, proaspat macinat
1/2 lingurita de sare
150g de faina
1 ou
1-2 linguri de apa rece
Pentru crema
6 galbenusuri
75g de zahar
40g amidon
375ml de lapte
esenta de vanilie
200ml smantana dulce pentru frisca
500g de capsuni
MOD DE PREPARARE
1. Se încălzește cuptorul la 180° C/gaz 4. Pentru blat, se mixează untul cu zahărul, sarea și piperul măcinat. Se bate cu o furculiță oul împreună cu apa rece. Se adaugă peste unt și se încorporează bine, iar la final se adaugă făina.
2. Se tapetează cu aluatul o formă de tartă cu diametrul de 25cm. Se coace orb 15 minute (acoperit cu o hârtie de copt deasupra căreia se pun boabe de fasole uscată). Se scot boabele de fasole și hârtia de copt și se mai lasă în cuptor 15 minute pentru a se rumeni.
3. Pentru cremă, se mixează gălbenușurile cu zahărul și cu amidonul. Se pune laptele la fiert cu vanilia. Când laptele începe să clocotească se ia de pe foc și se toarnă treptat în crema de gălbenușuri. Se toarnă totul înapoi în vasul în care a fiert laptele și se pune pe foc până se îngroașă. Atenție! Trebuie să amesteci încontinuu în cremă pentru a nu se lipi. Se lasă crema la răcit. Se bate smântâna și se încorporează în crema de vanilie.
4. Peste blatul de tartă se așază crema de vanilie, iar deasupra căpșunile spălate și tăiate bucăți. (Se poate face mai mult aluat, apoi, cu ajutorul unei forme de biscuiți, se pot tăia diverse modele pentru a decora tarta.)