Top 10 filme cu Sylvester Stallone

Categories Timpul LiberPosted on

In anii 80 si 90, trei actori au dominat genul filmului de actiune – Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis si Sylvester Stallone. In timp ce Schwarzenegger a dominat ecranul cu dimensiunea si prezenta sa, Willis a jucat in cea mai mare parte omul de rand. Stallone era diferit. Personajele sale aveau inima si publicul nu se putea abtine sa nu se indragosteasca de ele. Stallone a facut zeci de filme de-a lungul anilor, unele bune, altele mai putin. In continuare sunt prezentate cele mai bune 10 filme cu Stallone.

10. Cobra – 1986
Cobra este filmul de actiune esential din anii 80. Intriga sa este inexistenta, personajele si scenariul sumbru, dar este plina de secvente de actiune de top care emotioneaza. Stallone l-a jucat pe locotenentul Marion „Cobra” Cobretti, un politist care incearca sa protejeze un martor de un cult al criminalilor numit ,,Ordinul”. Filmul l-a urmat pe Cobra in timp ce s-a indragostit de martor, interpretat de Brigitte Nielsen, si a urmarit si ucis diversi membri ai Ordinului.

9. Tango & Cash – 1989
Stallone a facut echipa cu Kurt Russell pentru a livra unul dintre cele mai bune filme despre politistii prieteni realizate vreodata. Stallone a preluat rolul locotenentului Raymond Tango in timp ce Russell l-a interpretat pe locotenentul Gabriel Cash. Filmul i-a urmarit pe cei doi politisti in timp ce incercau sa-si stearga numele dupa ce au fost incadrati pentru crima de catre maleficul lord al crimei Yves Perret.

8. Cliffhanger – 1993
Acrofobia, frica de inaltime, este una dintre cele mai frecvente fobii umane. Conform studiilor recente, aproximativ 40% din populatie sufera de aceasta afectiune. Cliffhanger a fost cel mai grav cosmar al unui acrofob. Stallone a jucat rolul lui Gabe Walker, un alpinist si un salvator prins in mijlocul unui jaf napadit. Filmul l-a urmat pe Walker in timp ce traversa Muntii Stancosi evitand ghearele unui grup de criminali. Regizorul Renny Harlin si Alex Thomson au facut o treaba fantastica la Cliffhanger. Au surprins perfect frumusetea Muntilor Stancosi si au afisat unele dintre cele mai frumoase fotografii realizate vreodata.

7. Cop Land – 1997
Dupa ce a jucat eroi de actiune ani de zile, filmul l-a pus intr-o lumina in care si-a aratat gama si talentul sau interpretand un personaj mai vulnerabil plin de frica si regret. Cop Land a avut o distributie fantastica. Stallone l-a interpretat pe Freddy Heflin, un serif al unui orasel de la periferia orasului New York. Filmul l-a urmat pe Heflin in timp ce facea echipa cu ofiterul pentru afaceri interne Mo Tilden, interpretat de Robert De Niro, pentru a curata orasul de mafioti si politisti corupti. Regizorul James Mangold a facut o treaba fantastica cu Cop Land.

6. Death Race 2000 – 1975
,,Death Race 2000″ din 1975 este un clasic. Regizat de Paul Bartel cu un scenariu de Robert Thom si Charles Griffith, filmul a crescut in popularitate de-a lungul anilor, devenind in cele din urma unul dintre cele mai populare filme de actiune din anii ’70. David Carradine a jucat rolul lui Frankenstein, un sofer de masini de curse cu un numar de campionate anuale de cursa rutiera transcontinentala. Stallone l-a jucat pe ,,Machine Gun” Joe Viterbo, un gangster si principalul rival al lui Frankenstein. Filmul l-a urmarit pe Frankenstein si Machine Gun Joe in timp ce incercau sa supravietuiasca celei de-a 2.000 de curse anuale transcontinentale.

5. Demolition Man – 1993
Demolition Man este unul dintre cele mai iconice filme ale lui Stallone. Regizat de regizorul italian Marco Brambilla, filmul este in general recunoscut drept unul dintre cele mai bune (si mai ciudate) filme de actiune din anii ’90. Stallone l-a jucat pe sergentul LAPD John Spartan, un super politist cu sute de arestari pe numele sau. Filmul l-a urmarit pe Spartan care a fost inghetat in timp si s-a trezit la 36 de ani in viitor pentru a lupta din nou cu cel mai mare dusman al sau, criminalul Simon Phoenix (interpretat de Wesley Snipes). Demolition Man a fost un film distractiv. A imbinat perfect actiunea si comedia.

4. Nighthawks – 1981
Regizat de Bruce Malmuth, Nighthawks a trecut printr-un ciclu de productie tulburat plin de rescrieri si redistribuiri. Din fericire, produsul finit a fost un film fantastic care a oferit actiune si drama grozava. Stallone a jucat rolul sergentului detectiv NYPD Deke DaSilva si Billy Dee Williams ajucat rolul partenerului sau, sergentul detectiv Matthew Fox. Filmul i-a urmarit pe DaSilva si Fox in timp ce mergeau sub acoperire pentru a vana un terorist rau cunoscut doar sub numele de Wulfgar.

3. Rocky IV – 1985
Personajul Rocky este unul dintre cele mai mari personaje din cinematografie. Creatia lui Stallone insusi, Rocky a jucat in 6 filme, unul mai bun decat celalalt. Rocky IV este al patrulea film din franciza Rocky. Amplasat la cativa ani dupa evenimentele din Rocky III, filmul l-a urmat pe Rocky in timp ce calatorea in Rusia pentru a se pregati pentru o lupta cu un temator boxer pe nume Ivan Drago (interpretat de Dolph Lundgren). Rocky IV este considerat, in general, al doilea cel mai bun film din franciza Rocky dupa primul film Rocky (prezentat mai tarziu in aceasta lista).

2. First Blood – 1982
John Rambo este al doilea cel mai faimos personaj al lui Stallone. Vazut pentru prima data in First Blood din 1982, Rambo a devenit, de-a lungul timpului, o icoana culturala si unul dintre cele mai iconice personaje de film de actiune din toate timpurile. First Blood din 1982 este, fara indoiala, cel mai bun dintre cele patru filme Rambo. Bazat pe romanul cu acelasi nume din 1972, Stallone a jucat rolul lui Rambo, un veterinar de razboi din Vietnam care traieste in America de Vest.

1. Rocky – 1976
Dupa cum spune povestea, Stallone a pierdut aproape tot ce avea incercand sa-l faca pe Rocky. Dupa ce a scris scenariul filmului, el l-a prezentat in diferite studiouri de film incercand sa faca filmul. Toti au refuzat sa-l lase pe Stallone sa joace in film. In cele din urma, United Artists a fost de acord sa-l lase pe Stallone sa joace Rocky, dar numai daca filmul se realiza cu un buget limitat. Stallone a fost de acord cu termenii si s-a apucat repede sa lucreze la realizarea filmului. Nimeni nu a ghicit ca filmul rezultat va castiga 3 premii Oscar, inclusiv cea mai buna imagine si cel mai bun regizor. Stallone a jucat rolul lui Rocky Balboa, un boxer cu noroc care incearca sa-si croiasca drum in Philadelphia. Filmul l-a urmarit pe Rocky in timp ce se antrena si se pregatea ca sa-l invinga pe campionul de box la categoria grea Apollo Creed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *