Top 5 retete de paine proteica

Categories LifestylePosted on

Exista diferite tipuri de paine, pe langa cea pe care o cumparam in fiecare zi la brutarie sau la supermarket. Aceste retete de paine proteica sunt un aliment cu valoare nutritiva ridicata pentru organismul nostru.

Painea proteica este un aliment extrem de sanatos pentru organism. Mai presus de toate, pentru acele persoane care sunt active, adica care fac activitati fizice sau sport.

Functia principala a proteinelor este de a regenera tesuturile corpului, dar participa si la functiile homeostatice, enzimatice si de reglare.

Daca uneori descoperi ca nu primesti suficiente proteine ​​in fiecare zi, aceste retete te vor ajuta sa-ti atingi obiectivul.

1. Reteta de paine cu proteine ​​din soia texturata

  • 125 g tofu
  • 8 g albus pudra si 60 ml apa
  • 30 g proteina din soia texturata
  • 15 g lapte praf
  • 5g drojdie pentru copt
  • un varf de cutit de sare

Pregatirea

  1. Pune toate ingredientele in bolul mixerului.
  2. Se amesteca totul foarte bine, astfel incat ingredientele sa se imbine.
  3. Odata format aluatul, ungeti o matrita cu ulei.
  4. Adaugati aluatul in forma periata si duceti preparatul la cuptorul cu microunde la 700 wati de putere timp de 8 minute.
  5. Dupa ce a trecut acest timp, se scoate si se lasa sa se raceasca.

2. Reteta de paine cu proteine ​​de dovleac

  • 200 g piure de dovleac
  • 2300 g faina de migdale
  • 2 oua
  • 3o g proteine ​​sau esenta de vanilie
  • 60 g indulcitor
  • 15 g praf de copt
  • 300 ml lapte de migdale

Pregatirea

  1. Intr-un castron, amestecati sau bateti ouale cu piureul de dovleac .
  2. Adaugati proteina de vanilie, praful de copt si indulcitorul.
  3. Incorporati apoi fainurile, alternand cu laptele de migdale.
  4. Atentie la punctul aluatului pe masura ce adaugati laptele, ca sa nu curga prea mult.
  5. Se unge o forma si se toarna preparatul in forma.
  6. Preincalziti cuptorul la 180 °C.
  7. Coaceti painea aproximativ 50 de minute si lasati recipientul inca 15 minute cu cuptorul oprit.

3. Reteta de paine proteica cu oua si fara faina

  • 3 oua
  • 210 g tarate de ovaz
  • 400 g de branza smoothie
  • 16 g drojdie
  • 5 g de sare

Pregatirea

  1. Separati galbenusurile si albusurile oualor.
  2. Adaugati un praf de sare in albusuri si bateti pana se intaresc. Rezerva.
  3. Adaugati restul de sare la galbenusurile de ou.
  4. Adaugati branza batuta la galbenusuri si amestecati.
  5. Se adauga apoi taratele de ovaz si se bate bine amestecul .
  6. Pentru a termina aluatul adaugam albusurile spuma la galbenusurile amestecate cu celelalte ingrediente si unim tot preparatul
  7. Odata ce aluatul este gata, puneti rulourile pe o tava.
  8. Painea se da la cuptor la o temperatura de 180 °C timp de 55 de minute.

4. Reteta de paine cu proteine ​​din cereale integrale

  • 500 g faina integrala
  • 100 g faina de soia
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 200 g gluten de grau
  • 45 ml ulei de porumb
  • 45 g germeni de grau
  • 15 g de drojdie
  • Sarat la gust)
  • zahar (cantitatea necesara)
  • 200 ml apa

Pregatirea

  1. Inainte de a incepe cu aluatul, pregatim drojdia intr-un pahar cu apa cu putin zahar si lasam sa se odihneasca 10 minute.
  2. Cerne ingredientele intr-un bol, cu exceptia uleiului de porumb.
  3. Adaugati 100 ml de apa la ingredientele din bol si amestecati cu o furculita.
  4. Continuati sa adaugati apa treptat pana obtineti un aluat usor de manevrat cu mainile.
  5. Se adauga uleiul si drojdia si se framanta in continuare cu mainile, pana se unesc toate ingredientele.
  6. Daca aluatul este lipicios mai adaugam putina faina integrala.
  7. Curatati masa de lucru si stropiti cu faina. Lucrati aluatul pentru cateva minute.
  8. Lasam aluatul sa se odihneasca acoperit intr-un bol timp de o ora.
  9. La o jumatate de ora dupa ce aluatul a fermentat, se recomanda preincalzirea cuptorului la 180ºC.
  10. Dupa 60 de minute, pulverizati o sursa cu ulei si puneti painea pe ea.
  11. Painea se da la cuptor la 180°C pentru o jumatate de ora.
  12. Odata ce painea este fiarta, se ia de pe foc.

5. Reteta de paine proteica tip Dukan

  • 1 albus de ou
  • 5 g praf de copt
  • 15 g de branza smoothie
  • 30 g tarate de ovaz
  • 15 g tarate de grau

Pregatirea

  1. Intr-un castron puneti albusul, praful de copt, branza batuta si taratele de grau si taratele de ovaz.
  2. Bateti toate ingredientele cu o furculita pana la omogenizare.
  3. Se aseaza intr-o forma de paine astfel incat sa adopte forma dorita.
  4. Cand este gata, puneti la microunde la 700 de wati timp de 5 minute.
  5. Verificati textura si gatirea si adaugati inca 5 minute daca este necesar.