Trei ani de la înființarea partidului „generalilor”! La Constanţa, UNPR nu mai „există” de la plecarea lui Palaz

Categories PoliticaPosted on

Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) împlineşte pe data de 1 mai trei ani de la înfiinţare, iar în acest moment de bilanţ formaţiunea îşi propune să facă mai mult şi să promită mai puţin.

Progresiştii menţionează printre realizările din cei trei ani de existenţă creşterea pensiei minime, păstrarea alocaţiei pentru mame şi pentru copii, creşterea pensiilor militare, sprijinirea alocării fondurilor necesare pentru dezvoltarea comunităţilor rurale sau urbane.
În ceea ce priveşte succesele electorale, care, în opinia progresiştilor, dovedesc faptul că au „primit aprecierea românilor”, aceştia amintesc faptul că la alegerile locale din 2012 au obţinut peste 5% din voturi. La alegerile parlamentare, în Alianţa de Centru-Stânga, alături de PSD şi sub sigla USL, UNPR a redevenit partid parlamentar, se arată în comunicatul de presă. La Constanţa, UNPR este condus de George Lipoveanu iar organizaţia nu a mai avut activitate după alegerile locale din 2012, atunci când fostul prefect Claudiu Palaz, candidat la primăria Constanţa din partea UNPR s-a clasat pe locul 3 cu un procent de 8,82%. Tot la alegerile locale din 2012, UNPR a câştigat 2 mandate de consilier local.