TULCEA: Hramul Catedralei Episcopale „Sf. Nicolae“

Categories Cultura-educatiePosted on

De Sfântul Nicolae, la Catedrala Ortodoxă din Tulcea, a fost oficiată o slujbă dedicată Hramului acestui aşezământ bisericesc, ţinută de Prea Sfinţia Sa Visarion, Episcopul Tulcei, împreună cu un sobor de preoţi. Slujba a început de la ora 9.30 şi s-a încheiat puţin după orele prânzului.

La Liturghia săvârşită de PS Sa Visarion au participat, printre enoriaşi, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, prefectul Lucian Simion, senatorul Trifon Belacurencu, deputatul Vasile Gudu şi primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea.

Slujba de vineri dimineaţă a adus un element de noutate: enoriaşii au putut asculta corul Catedralei, care i-a încântat nu numai prin cântece bisericeşti, dar şi prin tradiţionalele colinde.
La finalul slujbei, PS Sa Visarion, Episcopul Tulcei, a mulţumit enoriaşilor, care au umplut biserica până la refuz şi le-a urat sărbătoriţilor, de Sfântul Nicolae, „La Mulţi Ani!“.
De asemenea, în numele autorităţilor din Tulcea, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a urat toate cele bune tuturor celor care poartă numele Sfântului Nicolae.
Prea Sfinţia Sa Visarion a primit, din partea preşedintelui CJT, o icoană care îl reprezintă pe Sf. Nicolae.