105.000 ţigarete de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni

Categories EvenimentePosted on

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, pe raza municipiului Constanţa, doi cetăţeni români care transportau, cu un autoturism, 48.000 de ţigarete netimbrate marca Ashima fără documente legale.

La locuinţa unuia dintre bărbaţi a mai fost descoperită cantitatea de 57.000 ţigarete netimbrate mărcile Ashima şi Marble, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.

În data de 08.07.2014, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Constanţa au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse din tutun, identificând două persoane care transportau, cu un autoturism marca Daewoo Cielo, 48.000 de ţigarete netimbrate marca Ashima.
Cei doi bărbaţi, O.G., în vârstă de 61 ani, şi A.B., în vârstă de 37 ani, domiciliaţi în municipiul Constanţa, au declarat că nu deţin documente legale pentru cantitatea de ţigarete pe care intenţionau să o comercializeze.
Poliţiştii de frontieră au continuat cercetarile ocazie cu care au identificat alte 57.000 de ţigarete netimbrate marca Ashima şi Marble, la domiciliul uneia dintre persoane, pe care le-au indisponibilizat.
Întreaga cantitate de ţigarete, evaluată la aproximativ 52.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 2.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuării cercetărilor.
Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, prin „deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă”, faptă prevazută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006.