6 cele mai bune orase de mers cu bicicleta

Categories Timpul LiberPosted on

Cicloturismul este o modalitate buna de a calatori, va permite sa descoperiti mediile naturale intr-un mod mai direct, faceti miscare si este respectuos cu mediul. Si, desi traseele de ciclism sunt destul de frecvente in zonele rurale din intreaga lume, cum ar fi ele daca ne-am muta in oras? Care sunt orasele cele mai adaptate iubitorilor de doua roti ? Descopera cu noi, unde sunt orasele preferate ale biciclistilor.

Copenhaga, Danemarca

In capitala daneza, aproape 40% dintre locuitori se deplaseaza cu bicicleta in fiecare zi pentru a merge la munca sau la scoala. Nu este surprinzator, deoarece acest oras este un adevarat paradis pentru doua roti datorita, printre altele, celor 290 km de piste pentru biciclete, semnalizarii specifice acestor vehicule si numeroaselor locuri de parcare. Exista mai mult de 100 de statii publice unde puteti lua o bicicleta lasand un mic depozit care vi se va restitui ulterior.

Montreal, Quebec (Canada)

Peste trei milioane de cebezi locuiesc in orasul cosmopolit Montreal si printre ei se afla mii si mii de biciclisti. O subcultura foarte respectata aici si pentru care au fost alocate mai multe infrastructuri si zone desemnate: sute de km de piste pentru biciclete inconjoara si traverseaza orasul si un sistem public de inchiriere de biciclete care, pe langa faptul ca este ieftin, este cel mai mare din America din nord.

Amsterdam, Olanda

Poate fi una dintre cele mai populare destinatii pentru biciclisti, iar gandirea la Amsterdam este gandirea la biciclete . Pedaland acest oras ii creste farmecul. La fel ca in Copenhaga, in capitala olandeza, aproximativ 40% dintre locuitorii sai folosesc bicicleta pentru a se deplasa, ceea ce transforma canalele si usile cafenelelor in parcari improvizate. In plus, limita de viteza redusa pentru masini, semnalizarea specifica pentru biciclisti si parcarile subterane fac Amsterdamul si mai placut pentru ciclism. Singurul pericol este canalul, unde ajung in fiecare an peste 25.000 de biciclete !

Paris, Franta

Parisul nu este doar centrul mondial al modei, istoriei si artei, ci si orasul cu cel mai mare sistem public de inchiriere de biciclete din lume: Velib. 20.000 de biciclete disponibile la 1,70 € / ora (prima jumatate de ora este gratuita) si peste 100 de statii distribuite in oras. Localnicii si turistii pot calari pe strazile orasului (sau pot urma benzile de biciclete) pedaland confortabil, in timp ce privesc arhitectura maiestuoasa a Turnului Eiffel si a Champs-Elysees. Si pentru a recastiga puterea dupa plimbare, ce mai bun decat un croissant si o cafenea la lait ?

Barcelona, ​​Spania

Un oras perfect de explorat pe jos si pedaland, datorita respectului pentru biciclisti la nivel urban, eficientei serviciului public de inchiriere de biciclete si strazilor largi ale centrului. Atentie, mersul pe bicicleta este doar pentru rezidenti, cu toate acestea, exista o mare varietate de servicii de inchiriere de biciclete pe zi. In jurul Barcelonei exista , de asemenea, trasee minunate pentru ciclism , cum ar fi Carretera de les Aigues, de pe care aveti o vedere panoramica splendida asupra orasului.

Berlin, Germania

In fiecare dimineata, in jur de 400.000 de berlinezi isi duc bicicletele la serviciu , dar acesta nu este singurul moment al zilei cand capitala Germaniei este plina de biciclisti. Consiliul municipal, nemultumit de aceasta cifra, a alocat milioane de euro in ultimii ani pentru a face din Berlin unul dintre orasele cele mai adaptate la biciclete. In plus, a creat un site web unde puteti verifica traficul si traseele interesante pentru ciclism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *