Invadarea proprietatii de catre un vecin. Ce trebuie sa stii

Categories Timpul LiberPosted on

Zgomote, mirosuri, ramuri invazive ale copacilor … Uneori, comportamentul vecinilor duce la conflicte. Pentru a evita unele dintre aceste dispute, legea creează drepturi și responsabilități care trebuie respectate.

Ce inseamna o invadare de proprietate?

Un Avocat online iti va oferi toate informatiile necesare. Insa, in ansamblu, poti afla si din acest articol ce inseamna acest aspect. Neplăcerile din vecinătate sunt neplăcerile cauzate de un vecin, de exemplu, zgomot, mirosuri, praf sau fum. Desigur, dacă nu locuiți pe o insulă pustie, este complet normal să auziți mașina de tuns iarba într-o sâmbătă dimineață! Dar uneori supărarea devine atât de severă încât ne împiedică să ne bucurăm pe deplin de spatiul nostru personal.

O invadare de proprietate este un inconvenient care este grav și care este continuu sau se întâmplă în mod repetat. De exemplu, unele inconveniente pot fi normale într-o comunitate agricolă, dar nu într-un oraș. Rețineți că și chiriașii au dreptul să se bucure de casele lor în liniște: pot apărea probleme între chiriașii din aceeași clădire sau între un chiriaș și proprietarul unei clădiri din apropiere. Atunci când supărarea este cauzată de un chiriaș, atât chiriașul, cât și proprietarul clădirii pot fi considerați responsabili.

Ce înțelegem prin „vecin”?

Chiar dacă nu există o definiție legală a „vecinului”, distanța este un factor important de luat în considerare. Acest lucru înseamnă că orice inconvenient cauzat de un vecin care este oarecum în apropiere poate fi considerate o invadare a proprietatii. De exemplu, instanțele au constatat că oamenii aflati la o distanta de 1,5 km pot fi considerați ca fiind vecini. Un vecin nu trebuie să fie o persoană. O afacere poate fi de asemenea ‘’vecin’’.

Pot să merg pe proprietatea vecinului meu pentru a-mi reamenaja magazia?

Puteți accesa terenul vecinului cu permisiunea sa. Dacă accesul in curtea vecinului este necesar pentru a construi, întreține sau repara ceva care vă aparține, vecinul dvs. trebuie să acorde permisiunea. Dar, în aceste cazuri, trebuie să vă anunțați în continuare vecinul mai întâi verbal sau în scris că aveți nevoie de acces. Important! Legea spune că puteți merge pe proprietatea vecinului numai dacă nu există o altă modalitate de a face lucrarea. Nu puteți face acest lucru doar pentru că este mai ușor sau mai convenabil să mergeți pe proprietatea vecinului. Dacă deteriorați proprietatea vecinului, trebuie să reparați daunele.

Am sentimentul că vecinul meu mă spionează! Există o regulă privind poziționarea ferestrelor?

Da. Nu puteți avea ferestre sau uși cu sticlă transparentă la 1,5 metri de linia de despărțire dintre proprietatea dvs. și a vecinului. Această regulă se aplică chiar dacă vecinul tău nu te spionează! Cu toate acestea, dacă vederea de la ușă sau fereastră dă spre o stradă sau parc, sau dacă ușa este acoperită cu panouri sau are sticlă semitransparentă, aceste restricții nu se aplică.

Vecinul meu a construit o cadă cu hidromasaj, care este parțial pe proprietatea mea. Ce pot face?

Ar trebui să începeți prin a-i spune vecinului că aceasta cada cu hidromasaj este parțial pe proprietatea dvs. S-ar putea să o poată muta. Dacă acest lucru nu este posibil, aveți câteva opțiuni. Dacă vecinul tău nu știa că a construit parțial pe proprietatea ta, atunci vecinul va plăti pentru partea proprietății dvs. Puteți consulta un notar, care va înregistra totul într-un acord scris. Dacă vecinul tău nu știa că construiește pe terenul tău și cada cu hidromasaj îți provoacă multe neplăceri (de exemplu, blochează intrarea în garajul tău) sau dacă a construit intenționat pe proprietatea ta, îi poți cere sa o elimine. Pentru a afla mai multe despre o astfel de situatie, acceseaza capitalismpepaine.ro. Aici vei descoperi ce anume e de facut atunci cand un vecin iti invadeaza proprietatea.