A fugit din țară: Dinel Staicu – Nuțu, umărit internațional

Categories La zi, trimitere stanga (cu foto)Posted on

A fugit din țară: Dinel Staicu – Nuțu, umărit internațional

Dinel Staicu, alias Dinel Nuțu

UPDATE 3
Judecătoria Sectorului 4 din Capitală a emis joi un mandat european de arestare pe numele lui Dinel Nuţu – noul nume al omului de afaceri Dinel Staicu – care va fi pus în aplicare de Interpol..

El a fost condamnat definitiv la șapte ani de închisoare, însă a fugit din ţară înainte de pronunţarea acestei decizii.

Biroul de executări penale al Judecătoriei Sectorului 4 a formulat, conform Codului de procedură penală, o contestaţie la executare pentru completarea mandatului de executare a pedepsei emis iniţial în acest caz, completat cu numele “Staicu Dinel”.  Termenul pentru soluţionarea cererii a fost fixat pentru data de 12 aprilie.

Dinel Staicu şi-a schimbat cartea de identitate de două ori în ultimele două luni, în februarie şi în aprilie, iar ultima oară şi numele de familie. Pentru că acum îl cheamă Nuţu Dinel, mandatul de executare a pedepsei trebuie să fie rectificat.

UPDATE 2

A plecat din România, prin Ungaria

Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a declarat miercuri seară că oamenii legii au informaţii că Dinel Staicu ar fi părăsit ţara în cursul zilei de duminică, plecând în Ungaria “şi de acolo mai departe cu avionul”. “Este doar o informaţie, în prezent o verificăm”, a spus Popa, la o emisiune la postul B1 TV. Şeful Poliţiei a mai precizat că Dinel Staicu nu a apucat să obţină şi un paşaport pe noul nume – Dinel Nuţu – ci doar o carte de identitate, cu două zile înainte de a pleca, la data de 1 aprilie. “O să-l prindem şi o să-l aducem în ţară”, a mai declarat şeful Poliţiei Române.

UPDATE 1

Urmărit de poliție, și-a schimbat numele: De la 1 aprilie 2011, pe Dinel Staicu îl cheamă Dinel Nuţu

Noul nume al lui Dinel Staicu, respectiv Nuţu Dinel, a devenit legal de la 1 aprilie, când omul de afaceri şi-a ridicat noua carte de identitate, însă autorităţile au fost informate de această schimbare miercuri, solicitând informaţii de la Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date. Dinel Staicu a devenit, în mod oficial, Nuţu Dinel, de la 1 aprilie, însă baza naţională de date se actualizează la zece zile, au declarat reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei.

Decizia de schimbare a numelui din Staicu în Nuţu apare în partea a treia a numărului 10 din 2011 al Monitorului Oficial al României


Omul de afaceri craiovean Dinel Staicu, recent condamnat definitiv la şapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), se numeşte acum Dinel Nuţu, după ce, în luna ianuarie a acestui an, şi-a schimbat numele, preluându-l pe cel al soţiei. “Staicu Dinel, cu domiciliul în Craiova, Aleea Mamaia, numărul 2, judeţul Dolj, născut la data de 9 august 1956 în comuna Leu, judeţul Dolj, fiul lui Ştefan şi Ştefana Staicu, solicită schimbarea numelui său de familie din Staicu în acela de Nuţu, spre a se numi Nuţu Dinel”, se arată în Monitorul Oficial.

Soţia lui se numeşte Nuţu Lenuţa. Staicu a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul privind falimentarea Băncii Internaţionale a Religiilor. El a fost dat în urmărire naţională, marţi, în urma condamnării pronunţate luni de Curtea de Apel Bucureşti (CAB).