“Cezar” de la Omniasig

Categories Explicit, La zi, trimitere dreaptaPosted on

“Cezar” de la Omniasig

Austriecii de la Vienna Insurance Group, țepuiți de președintele Constantin Toma

Austriecii de la Vienna Insurance Group, cei care dețin Omniasig, regretă amarnic că au investit în România. De vină este Constantin Toma, președintele acestei societăți de asigurări, care devalizează sistematic firma pe care o conduce. A finanțat GRIRO SA cu milioane de euro, prin societatea Autosig SA, dar marea parte a acțiunilor la GRIRO, 10%, le-a direcționat către soacra sa, Olivia Maria Stoicu, în vârstă de 72 de ani. Prin firma Claim Expert GIE, condusă de un om de casă, a plătit pentru lucrări de amenajare a sediului 600.000 euro unei firme, Artefix Construct, controlată de el și soția sa. Tot Claim Expert, prin două firme controlate de avocatul său, Abela Rent SRL și MCF management și Consultanță, a închiriat 45 de autoturisme la un preț uriaș, 400.000 de euro, în condițiile în care dacă le-ar fi cumpărat, prețul ar fi fost mult mai mic.

Tot președintele Constantin Toma, în rolul lui Cezar în fotografia alăturată, a dispus să se închirieze cu suma de 380.000de euro echipamente IT în valoare de doar 170.000 de euro.

Acestea sunt doar câteva exemple de afaceri derulate în România pe banii Omniasig, dar există informații privind o scurgere de peste 10 milioane de euro pe o filieră formată din off-shore-uri înregistrate în Panama.

Șirul acestor direcționări de fonduri în defavoarea proprietarilor austrieci este însă mult mai lung, motiv pentru care vom continua seria dezvăluirilor care privesc Omniasig.

……………………………………….

În fiecare an, inevitabil, posesorii de autoturisme se văd obligaţi să achite taxe de asigurare din ce in ce mai mari. De vină pentru aceste majorări continue, spun societăţile de asigurare, ar fi numărul tot mai mare de daune pe care societăţile sunt obligate să le suporte.

Nimeni nu aduce însă în discuţie proasta gestionare a resurselor financiare în interiorul companiilor de asigurare şi, mai ales, afacerile clientelare făcute cu banii celor asiguraţi. Un raport intern din cadrul Grupului Omniasig dezvăluie cât se poate de clar o parte din afacerile clientelare făcute de conducerea companiei pe banii celor asiguraţi.

Verificările interne privind activitatea societăţii Claim Expert GIE – prin care se constată daunele auto ale celor asiguraţi la Omniasig şi Asirom, deoarece ambele firme au acelaşi acţionar, au scos la iveală chiar afacerile personale ale preşedintelui Omniasig, Constantin Toma.

Prin firmele familiei sau prin cele controlate în mod indirect, Toma a beneficiat de milioanele de euro cheltuite de Omniasig şi Asirom pentru lucrările de amenajare şi dotare ale sediului Claim Expert GIE situat în Calea Griviţei, în incinta GRIRO.

Interese personale în numele Omniasig

Constantin Toma

Pentru a putea profita de banii investiţi în crearea centrului de constatare a daunelor auto, Constantin Toma a tras tare pentru a-şi asuma managementul Claim Expert GIE în numele Omniasig, numindu-l director aici pe omul său de casă, Silviu Cojocariu.

Odată realizat acest lucru, Toma, care deţine acţiuni şi alte interese financiare în cadrul GRIRO, a închiriat fix de la această societate spaţii pentru sediul central al Claim Expert GIE.

Deşi chiria nu a fost mare, jocurile s-au tranşat prin prevederea conform căreia toate investiţiile realizate în halele GRIRO de către Claim Expert GIE rămân ale proprietarului, nefiind deduse din chirie. Iar acestea nu au fost deloc mici, ridicându-se la circa 600.000 de euro.

Al doilea pas făcut de Toma pentru a-şi rotunji veniturile a fost acela de a oferi contractul pentru lucrările de amenajare a sediului Claim Expert GIE unei firme pe care o deţinea şi controla împreună cu soţia, SC Artefix Construct SRL. Evident, cei 600.000 de euro menţionaţi anterior, plătiţi de Omniasig şi Asirom, au intrat direct din conturile firmei lui Toma.

Bani transferați direct în firmele lui Toma

O altă afacere prin care preşedintele Toma a dirijat banii companiei pe care o conduce către propriul buzunar a fost cea legată de dotarea firmei Claim Expert GIE cu autoturisme.

Prin firma Abela Rent SRL şi MCF Management şi Consultanţă, pe care le controlează prin intermediul avocatului său, Cosmin Iliescu, partener de afaceri cu soţia sa, preşedintele Toma a închiriat firmei Claim Expert GIE 45 de autoturisme.

Preţul a fost imens, de 400 mii euro achitaţi în doi ani, factura fiind umflată faţă de valoarea iniţială cu peste 43%. Afacerea cu autoturisme închiriate nu s-a oprit aici, dovedindu-se că, de fapt, dacă Claim Expert GIE ar fi cumpărat autoturisme şi nu doar le-ar fi închiriat, ar fi plătit cu 300.000 de euro mai puţin. Si ar fi rămas şi cu maşinile după doi ani.

În plus faţă de banii transferaţi direct în firmele lui Toma, s-au constatat contracte umflate artificial ca preţuri de achiziţie şi în ce priveşte tehnica de calcul şi softurile aferente.

Fix după acelaşi principiu s-a închiriat aparatură la preţuri mai mari decât s-ar fi cumpărat. Echipamente IT în valoare de 170.000 de euro s-au închiriat cu 380.000 de euro.

În concluzie, toate aceste contracte păguboase au reuşit să ducă la o creştere cu peste 77% a cheltuielilor pentru constatarea daunelor. Creştere care, în mod evident, în ultimă instanţă o simte cel asigurat.

Filiera off-shore

În ce priveşte afacerile personale ale preşedintelui Omniasig, Constantin Toma, cu banii companiei pe care o conduce, există informaţii privind o “scurgere” de peste 10 milioane de euro pe o filieră formată din off-shore-uri înregistrate în Panama.

Dar despre aceste ”scurgeri” și alte dezvăluiri legate de afacerile lui Constantin Toma, în alte numere alte ziarului Timpul.

Bogdan ADAM