Grevă spontană la RATB: Tramvaiele 41 şi alte autobuze s-au oprit

Categories La ziPosted on

Grevă spontană la RATB: Tramvaiele 41 şi alte autobuze s-au oprit

O grevă spontană la RATB a fost declanșată vineri după-masă. O parte din şoferii de autobuz şi vatmanii de tramvai au oprit lucrul, nemulţumiţi că Regia a decis să elimine cursele speciale care îi aduceau la prima oră a dimineţii, la muncă, la autobază.

“Nu este vorba de faptul că s-a băgat transportul pe timp de noapte. Este vorba despre faptul că noi nu avem cu ce să ajungem la muncă sau să ne aducă acasă noaptea. Băieţii de la Vatra se retrag, Dudeştiul s-a retras, Bujorenii la fel, 102 nu mai circulă, Titanul s-a retras”, a declarat un şoferi al RATB.

Tramvaiele de pe linia 41 au fost oprite, troleibuzele de la depoul din Vatra Luminoasă s-au retras de pe traseu, ca şi şoferii liniei 102.

“Câteva autobaze au încercat să-şi retragă maşinile din traseu, dar nu există vreo notificare privind o grevă, iar cei care nu respectă legislaţia cu privire la grevă vor suporta rigorile legii”, a declarat pentru B365.ro Adrian Criţ, directorul RATB.

“E păcat că din cauza a 100 de oameni suferă Bucureştiul”, a mai spus Criţ, referitor la cei pe care îi consideră agitatori.

Decizia de eliminare a curselor speciale pentru şoferi a fost luată din cauza costurilor mari pe care le generau acestea. Pentru a duce şoferii RATB la o autobază, se cheltuiau 40.000 de euro pe lună, au declarat surse din Regie pentru B365.ro.