Amendamente la OUG nr. 50 privind creditele

Categories La ziPosted on

Amendamente la OUG nr. 50 privind creditele

Propunerile de modificare a OUG nr. 50/2010 privind creditele au fost discutate azi de Comisia de buget-finanţe, relatează Realitatea TV.

Preşedintele Comisiei, Viorel Ştefan (PSD), a cerut limitarea aplicării Ordonanţei 50 la creditele de până la 300.000 euro, o sumă de patru ori mai mare decât cea stipulată de Directiva CE 48. Propunerea a fost respinsă cu 15 voturi împotrivă, 10 pentru şi 4 abţineri. A mai fost respinsă şi propunerea de plafonare a sumei la 75.000 euro.

A fost aprobat, în schimb, un amendament care limitează numărul prevederilor din Ordonanţă pentru Casele de Ajutor Reciproc. Comisia a respins un amendament privind o nouă definiție pentru consumator (Art. 7.1 – 1. consumator = persoana fizică ce acţionează în scopuri care se află în afara activităţii sale comerciale sau profesionale).

Asociația pentru Protecția Consumatorului, prin preşedintele Costin Stanciu, a propus extinderea definiţiei consumatorului astfel încât aceasta să includă şi unele asociaţii, cum sunt cele de proprietari.