Beneficii ale produselor cosmetice bio

Categories Timpul LiberPosted on

Machiajul este un element esențial de frumusețe pentru multe femei din întreaga lume. În timp ce alegerea de a purta machiaj poate contribui la îmbunătățirea aspectului personal și a stimei de sine, aceasta expune, de asemenea, purtătorul la o serie de preocupări de sănătate. Cercetarea începe să dezvăluie că unele ingrediente din produsele de înfrumusețare și de îngrijire personală pot fi legate de cancer și boala Alzheimer, care declanșează indignarea între mulți profesioniști din comunitățile de sănătate și wellness.

Din fericire, alternativele eficiente la machiaj și produse de frumusețe produse chimic sunt disponibile pe site-uri precum https://produse-bio.ro pentru a lupta împotriva acestor preocupări în creștere în domeniul sănătății. Iata care sunt beneficiile produselor cosmetice bio.

Eco-friendly

Produsele de frumusețe convenționale utilizează ingrediente pe bază de petrol și, de obicei, se bazează pe o serie de alte substanțe chimice pentru procesul de producție. Acești compuși sunt de obicei substanțe dure, cum ar fi petrolul, aluminiul și plumbul. De fapt, cele mai frecvente produse de îngrijire personală contin aluminiu. Nu numai că minarea de aluminiu este responsabilă de distrugerea unor bucati mari de păduri tropicale din America de Sud, dar cercetarea a legat acest lucru în mod clar de cancerul de sân și boala Alzheimer. 

 Alegerea deodorantului fără aluminiu este probabil una dintre cele mai bune modalități de a preveni expunerea la acest compus periculos.

Nu există substanțe chimice dure

Deși pot fi eficiente pentru îmbunătățirea aspectului, temporar, substanțele chimice din machiajul convențional sunt adesea foarte aspre asupra pielii și pot provoca iritații sau reacții alergice la persoanele sensibile. Pielea iritată nu vă va ajuta cu siguranță să arătați cel mai bine! Mai important, multe dintre substanțele chimice utilizate în machiajul non-organic sunt în mod obișnuit otrăvitoare pentru sistemul endocrin.

Parabenii sunt un exemplu comun de substanța care este utilizata la scara larga în produsele cosmetice. Acest compus a fost legat de cancer și diabetul de tip II și Agenția pentru Protecția Mediului avertizează împotriva expunerii acestora. Intra si pe 123urban.ro si afla de ce ar trebui sa optezi pentru produsele bio.

Parfum natural

Mulți oameni tin cont de miros atunci când vine vorba de produsele de îngrijire personală. Mirosurile din majoritatea produselor de frumusețe constau dintr-un amestec de substanțe chimice, iar aceste substanțe chimice pot fi inhalate pe parcursul zilei de către persoanele care poartă astfel de produse de frumusețe. Aromele făcute de om expun corpul la o serie de efecte toxice, iar unele cercetări le-au legat de cancer, tulburări ale sistemului nervos, alergii și defecte congenitale.

Nu numai că oamenii inhaleaza aceste substanțe chimice în plămâni, dar ei își expun pielea la acești compuși toxici. La alegerea produselor de frumusețe, asigurați-vă întotdeauna că mirosurile sunt derivate din 100% ingrediente naturale. Uleiurile esențiale sunt probabil unul dintre cele mai bune parfumuri naturale din lume și cele mai concentrate în termeni de aromă.

Bogat în nutrienți

Pielea ta are capacitatea de a absorbi anumiți compuși. Cu toate acestea, o barieră de protecție este capabilă să păstreze compușii periculoși, într-o oarecare măsură, din organism. Chiar și atunci, cercetările concluzionează că  multe produse de îngrijire personală, atunci când sunt aplicate regulat, pot duce la consecințe de sănătate neprevăzute.