Bricul „Mircea” şi Goeleta „Adornate” pleacă marţi la startul Black Sea Tall Ships Regatta – 2014

Categories SportPosted on

„Navigator Yacht Club” invită publicul interesat să asiste la ceremonia de plecare a celor două veliere românești, Nava Școala “Mircea” și goeleta „Adornate”, înscrise în competiția navală „SCF Black Sea Tall Ships Regatta – 2014”, care se va desfășura, între 30 aprilie și 27 mai, pe traseul Varna – Novorosiisk – Soci – Constanța.

La ceremonie vor participa echipajele celor două nave, rudele apropiate ale membrilor echipajelor alături de reprezentanți ai organizatorilor evenimentului, ai Guvernului, ai Președinției României (!) și ai Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”.

Evenimentul va avea loc în dimineaţa zilei marți, 29 aprilie 2014, la terminalul de pasageri din Portul Constanța, începând cu ora 07.45.

 

“SCF Black Sea Tall Ships Regatta – 2014”: trei premiere!

 

SCF Black Sea Tall Ships Regatta se va desfășura între 30 aprilie și 27 mai 2014, pe traseul Varna – Novorossiisk – Soci – Constanța.

Trei premiere: este o pentru prima oară când o astfel de regată pentru vase mari cu pânze se desfășoară în Marea Neagră.
Pentru prima dată în istorie, trei (3) președinți de stat din această zonă a Europei se reunesc ca patroni ai unui eveniment sportiv regional.
România este pentru prima dată în istorie implicată într-un astfel de eveniment în calitate de gazdă, iar Portul Constanța înregistrează o premieră ca punct de sosire pentru o astfel de cursă maritimă.

Regata este o întrecere a navelor cu vele, fie că sunt nave școală, militare sau civile, fie că au velatură tradițională sau modernă. Constă în două curse, o croazieră de repoziționare a flotei, și câte 3 zile petrecute în porturi. Pe nave se vor îmbarca tineri participanți la programul de “sail training”.

La finalul cursei, întreaga flotă participantă va rămâne în portul Constanța între 24 și 27 mai pentru ceremonia de premiere a participanților, iar navele vor putea fi vizitate de către public.
În timpul șederii în port, toate navele vor fi deschise gratuit pentru publicul vizitator.

Bricul Mircea împlinește în acest an, chiar în luna mai, 75 de ani de la lansarea sa la apă.

Regata este organizată în România de „Navigator Yacht Club”, în parteneriat cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA (CN APMC SA) și Primăria municipiului Constanța.

Pe plan internațional, regata este organizată de „Sail Training International”, o organizație non-profit cu sediul în Marea Britanie care organizează astfel de activități în întreaga lume și se bucură de sprijinul companiei Sovcomflot (SCF – Rusia) care a dat și numele regatei.

 

Organizatorii regatei

 

Navigator Yacht Club este o organizaţie non-profit, care promovează şi organizează activităţi în domeniul sporturilor nautice

“Sail Training International” (www.sailtraininginternational.org) este un ONG din Marea Britanie cu activitate de peste 50 de ani în întreaga lume, care are ca scop dezvoltarea şi educarea tinerilor prin instruire în navigației cu pânze, indiferent de naţionalitate, cultură, religie, gen ori provenienţă socială.

Activitatea de “sail training” solicită tinerii participanţi să se confrunte cu multe provocări dificile, atât fizice, cât și emoționale.
Este o activitate care inspiră încrederea în sine, asumarea responsabilității și dezvoltă dorința de a-ţi asuma riscuri controlate. Majoritatea celor care se angajează în această activitate o caracterizează drept o experienţă profundă de viaţă.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi http://tallshipsconstanta.ro

FOTO: 1. Goeleta „Adornate” (Sursa: cugetliber.ro); 2. Bricul „Mircea” (Sursa: triuliu.ro).