București: Sute de persoane şi-au luat rămas bun de la Adrian Păunescu

Categories La ziPosted on

București: Sute de persoane şi-au luat rămas bun de la Adrian Păunescu

Artişti, politicieni, lideri de sindicat, poliţişti şi oameni simpli au mers  vineri și sâmbătă la Uniunea Scriitorilor cu lacrimi în ochi pentru a-şi lua adio de la Adrian Păunescu, relevă Realitatea TV.

“Păstrăm din ceea ce a făcut, ce a gândit el marea parte luminoasă. Este o mare parte luminoasă a acestui luptător pentru România şi aceste lucruri se cade să le pastrăm. (…) A fost una din personalităţile inconturnabile ale civilizaţiei româneşti, mai mult decât ale culturii româneşti din vremea noastră”, spunea academicianul Răzvan Theodorescu.

Artiştii Florin Piersic, Ducu Bertzi, Mircea Albulescu, Irina Loghin, dar şi preşedintele Traian Băsescu, liderul PSD Adrian Năstase, europarlamentarul Gigi Becali, liderul PNL Crin Antonescu, preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor, Marian Vanghelie, omul de afaceri Jean Valvis, liderul de sindicat Vasile Marica sunt doar câţiva dintre cei veniţi vineri seara şi sâmbătă la sediul Uniunii Scriitorilor pentru a aprinde o lumânare şi pentru a-şi lua adio de la poetul Adrian Păunescu.

“Un poet ca el nu se naşte decât o dată la 1.000 de ani. Eu îl socotesc că el a fost, este şi va rămâne cel mai mare poet al românilor. Nu vă daţi seama ce senzaţie ai când, în trei minute, cu o uşurinţă aproape genială, scria versuri”, spunea Florin Piersic.

“Îl consider mentorul meu spiritual. Datorită domnului Păunescu mi-am lansat cariera aşa cum mi-am dorit, în muzică”, spune Ducu Bertzi.

Sute de lumini au fost aprinse în faţa casei lui Adrian Păunescu. Oameni de toate vârstele, admiratori, prieteni, cunoştinţe sau simpli trecători s-au oprit să aprindă o lumânare în memoria maestrului. Pe lângă covorul de lumină, pe trotuarul din faţa casei lui Adrian Păunescu s-a aşternut şi un covor de flori, primite de la aceeaşi fani ce se înghesuiau să meargă la Cenaclul Flacăra.

Şi la Craiova, sute de oameni au venit să aducă flori şi să aprindă o lumânare în memoria poetului Adrian Păunescu la altarele amenjate în faţa clubului Universitatea şi la primărie.