București: Un nou impozit, pentru salubrizare

Categories La zi, trimitere dreaptaPosted on

București: Un nou impozit, pentru salubrizare

Viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu, a declarat marţi că actuala taxă de salubrizare – de 10 lei – va fi înlocuită cu impozitul pentru curăţenie, a cărui valoare va fi cu 15% mai mică.

Modificarea legislativă va fi posibilă prin adoptarea strategiei de salubritate de către Consiliul General al Bucureştiului.

“Este nevoie de acest impozit, care să înlocuiască actuala taxă, din mai multe motive. Unul dintre ele este faptul că în momentul de faţă 30% dintre gospodăriile din Capitală nu au contracte de salubrizare iar alte 30% nu plătesc această taxă”, ne-a declarat Raicu. Un alt motiv ar fi şi faptul că au apărut mai multe firme de profil care practică “preţuri de dumping”, a declarat Raicu, pentru gândul.ro.

Tot marţi, membrii CGMB au decis că trei dintre cele şase sectoare ale Capitalei vor fi obligate să scoată la licitaţie serviciile de salubrizare, iar procesul se va desfăşura pe durata a doi ani.

Sectoarele 2, 3 şi 6 au, în prezent, contracte expirate din anul 2004 li prelungite prin diverse acte adiţionale.

Curtea de Apel Bucureşti a sancţionat ulterior această situaţie, la sesizarea Consiliului Concurenţei, care a dispus “obligarea municipalităţii la demararea procedurilor pentru achiziţia de noi contracte ale căror obiecte vor fi serviciile de salubrizare”.