Bulă, angajat la Parchet, l-a urmărit penal pe Urban Electric

Categories Explicit, La ziPosted on

Bulă, angajat la Parchet, l-a urmărit penal pe Urban Electric

Celebrul dicton „urbi et orbi” s-ar traduce aproximativ prin a anunța ceva pentru auzul tuturor. Anunțăm și noi o minunăție a Parchetului, care s-a consumat timp de doi ani și s-a finalizat în decembrie 2010.

Procurorii au mutat dosarul 1357 de la Ploiești  la Înalta Curte de Casație și Justiție (643) pentru că era vorba de un senator – Iulian Urban – și trebuia începută urmărirea penală. Iulian Urban nici nu știa că figura într-un dosar la Înalta Curte de Casație și Justiție. Cauza s-a judecat fără știința „învinuitului”. Confuzia – s-o numim blând – venea din faptul că în cauză se află o firmă care se numește „Urban Electric SRL” din Ploiești.

Procurorii de la Ploiești au mutat dosarul la ÎCCJ după principiul mutării mortului de pe Edgar Quinet după colţ, numai pentru faptul că milițianului îi era greu să caligrafieze numele străzii în procesul-verbal. Implicarea numelui Iulian Urban avea un singur scop: preluarea dosarului de către Parchetul de pe lângă ÎCCJ.  Numai că procurorul avea obligația elementară să stabilească identitatea făptuitorului.

Este un caz unic – pus în urmărire doar pentru că îl cheamă Urban. Există peste o mie de firme cu rădăcina „urban”.  În dosar chiar se menționa: „În cauză a fost definitivată urmărirea penală”. Mai mult ca sigur s-a cerut și un mandat pentru ascultarea  telefoanelor.

Nu l-am AUZIT pe președintele Băsescu să invoce și acest caz care ar putea periclita aderarea la spațiul Schengen, pentru simplul motiv că el se luptă doar cu judecătorii, nu și cu procurorii. Președintele știe cam tot ce se află în dosarele Parchetului, cum de n-a aflat și de această ispravă? Continuă prigoana împotriva judecătorilor, nu și a lui Bulă de la Parchet. De acesta este mulțumit, pentru că întocmește dosare. (P.M.B.)